Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model

De Bitcoin prijs had eigenlijk rond de 72.000 moeten liggen, als de voorspellingen van het Stock-To-Flow model had geklopt.

Grootste probleem van het S2F-model

Het beruchte stock-to-flow-model voorspelde een lange tijd bijna perfect wat de Bitcoin koers zou zijn, tot de enorme correctie van mei en juni. Het model suggereerde dat de Bitcoin koers deze week de $72.000 zou bereiken. Echter lijkt het momenteel heel onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren.

Eerder legde een analist van Fidelity uit waarom het S2F-model niet langer accuraat is en waarom het dit in de toekomst ook niet zal zijn. De belangrijkste bron van voorspellingen van het S2F-model is de schaarste van de munt.

Voor de Bitcoin moet men de algehele adoptie toevoegen aan schaarste om betere resultaten te zien. Helaas is het bijna onmogelijk om de acceptatiegraad van de technologie in de toekomst nauwkeurig te berekenen. Zelfs als het vergeleken wordt met vergelijkbare technologieën zoals mobiele apparaten of het internet.

De huidige afwijking van het prijsmodel is een van de grootste afwijkingen die het model heeft gezien in de geschiedenis van zijn bestaan. Dit suggereert dat de stock-to-flow niet langer kan worden gebruikt voor het bepalen van de toekomstige prijsniveaus van Bitcoin.

De impact van institutionele beleggers

Een belangrijke reden van de slecht presterende bitcoin koers is het feit dat institutionele investeerders masssaal uit lijken te stappen. ‘Normale’ investeerders hebben niet de kracht de prijs omhoog te duwen. Institutionele beleggers hebben voor ongeveer $500 miljoen aan Bitcoin bezittingen verkocht na de crash van de crypto markt.

Het is nog niet duidelijk wanneer institutionele beleggers zullen terugkeren naar de crypto markt. Vooral niet na het fiasco op de leen-mark, wat een enorme waterval van liquidaties en margestortingen veroorzaakte. Bedrijven zoals 3AC, Celsius en vele stichtingen moesten hun activiteiten stopzetten na de val van Ether onder de $900.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten