Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin koers hard onderuit, maar analist is optimistisch

De Bitcoin koers staat vandaag weer in het rood en is onder de 58.000 dollar gedoken. Volgens Credible Crypto is de kans groot dat we de komende periode nog verder zakken met Bitcoin, maar op de iets langere termijn voorziet hij alsnog een parabolische rally. Hoog tijd om zijn analyse eens onder de loep te nemen.

Ultieme bodem voor Bitcoin in aantocht

Op dit moment voorziet Credible Crypto nog een “ultieme bodem” voor Bitcoin onder de 55.000 dollar. “Hoewel we technische nog steeds lager kunnen uitkomen richting mijn ultieme target van 53.000-54.000 dollar, denk ik dat het logisch is om hier wat opluchting (lees: stijgingen) te zien.

We hebben een behoorlijke flush van de longs gezien op de weg naar beneden en van veel shorts is de overtuiging nog niet getest. Ik weet niet zeker of we boven de vorige highs komen of net tekort komen, maar ik kijk naar deze twee scenario’s voordat we naar de ultieme bodem van 53.000-54.000 dollar zakken (en hopelijk een hogere macro low neerzetten)”, aldus de analist.

Afgaande op zijn grafiek verwacht de analist dus twee scenario’s. In allebei de gevallen zou Bitcoin nu een klein sprongetje moeten maken, om vervolgens weer helemaal richting de 53.000-54.000 dollar af te dalen.

Maar daarna moet het echt gaan gebeuren.

Gigantische rally in aantocht?

Eind augustus deelde Credible Crypto nog een grafiek waaruit bleek dat hij een parabolische rally verwacht, met een Bitcoin koers van ruim 100.000 dollar.

Rond het einde van september lijkt hij een koersexplosie te verwachten voor de Bitcoin koers. Die explosie moet dan vanaf relatief lage koersen beginnen, maar wel met steeds een higher low. Als we dus onder de dieptepunten van de crash van 5 augustus komen, dan lijkt zijn theorie te invalideren.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers op 57.800 dollar en daarmee lijkt er weer sprake van een ellendig slecht moment voor de digitale munt. Is dit dan het moment waarop Credible Crypto gelijk krijgt en we richting de 53.000-54.000 dollar dalen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’