Bitcoin,

Bitcoin Hash-rate breekt nieuwe records

De totale rekenkracht van het Bitcoin-netwerk, de Hash rate, heeft deze week nieuwe records bereikt. Niet compleet onverwacht; de hash rate nam deze week voortdurend toe.


Jaarlijks Record

De Bitcoin een nieuw jaarlijks record van meer dan $9.000 heeft weten te behalen. Hierdoor is de Hash rate, die als maatstaf kan worden genomen om te controleren hoeveel interesse er is in het minen van Bitcoin, worden berekend.

Momenteel (21 juni 2019), heeft de Bitcoin hash rate een recordhoogte van 65,19 biljoen hashes per seconde bereikt.


Hash-rate kan prijs leiden

Volgens diverse experts leidt de hashrate vaker wel dan niet de prijs van de betreffende cryptocurrency. Door 65,19 biljoen hashes per seconde te bereiken, verslaat Bitcoin zijn oude record van ‘slechts’ 60 biljoen hashes per seconde. Zou dit kunnen leiden tot nieuwe recordhoogtes in Bitcoin waarde?


Bitcoin-Futures

Niet alleen de Bitcoin bereikt recordhoogtes. Ook behaalt Bitcoin records in (open) interesse. Dit blijkt uit onderzoek vanuit de Chicaco Mercantile Exchange Group. De interesse in deze futures hebben een record van ruim 5.300 contracten bereikt met een gezamenlijke waarde van ruim $200 miljoen.


Tot waar zou de Bitcoin kunnen stijgen?

Toen de $9400 grens doorbroken werd schoot de koers plotseling omhoog. Maar tot waar kan BTC eigenlijk stijgen? Vandaag zien we dat de eerste weerstand rond de $9800 ligt. Hierna zal het vlak voor de $10.000 grens nog een weerstand niveau tegen komen.

Mocht de Bitcoin de $10.000 grens overschrijden dan verwachten wij dat hetzelfde FOMO effect als tijdens de Bullrun in 2017 kan worden bereikt. Het effect hiervan is dat de prijs van Bitcoin enorm kan stijgen. Meer weten? Lees ons artikel over dit onderwerp.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?