Bitcoin,

Bitcoin hash-rate richting 90 triljoen hashes per seconde

De rekenkracht van de Bitcoin (BTC) heeft weer een sterke toename gezien. De afgelopen week groeide de hash-rate van het netwerk namelijk met 25%.


Eerdere records

Eerder verbrak het netwerk al de 80 triljoen hashes per seconde. Vanaf dat moment verbreekt het netwerk vrijwel iedere dag het oude record.

De hash-rate van het netwerk is een verwijzing naar de totale rekenkracht die betrokken is bij het verwerken van Bitcoin-transacties. Hoe hoger deze hash-rate ligt, des te meer stroom er beschikbaar is voor het netwerk. Dit komt ten goede van de veiligheid van het netwerk.


Behalen van meer winst

Veel miners zijn na de bullrun in 2017 minder Bitcoins gaan minen. Dit was destijds dan ook nadelig voor de hash-rate. Nu er nog ‘slechts’ 3 miljoen bitcoins te minen valt, zien steeds meer miners iets in de Bitcoin. Hierdoor is de hash-rate al een flinke tijd aan het groeien. Verwacht wordt dat deze trend zich ook nog blijft voortzetten.

Hiernaast gebeurt er veel in de politiek in o.a. het Verenigd Koninkrijk, wat positief uitpakt voor de prijs van de Bitcoin. Zo zijn diverse experts van mening dat als de chaos in het VK zo blijft, veel britten zullen overstappen op het kopen van Bitcoin of andere cryptocurrencies.

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’