Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin Hashrate op recordniveaus, wat betekent dit voor de BTC koers?

Terwijl de Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) lancering aanzienlijke aandacht genereert, blijven miners consequent actief op het Bitcoin blockchain-netwerk. Dit wordt onderstreept door de recente mijlpaal waarbij de hashrate – een indicator van de totale rekenkracht van het netwerk – een nieuwe recordhoogte bereikte.

Deze stijging in hashrate wordt algemeen beschouwd als een positief teken voor de gezondheid en veiligheid van het netwerk, en heeft historisch gezien vaak een gunstig effect gehad op de BTC koers.

Deze nieuwe piek in de Bitcoin hashrate, die bijna 631 miljoen TH/s bereikte, viel samen met een belangrijke gebeurtenis: minder dan 24 uur na de goedkeuring van de eerste Bitcoin Spot ETFs door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten.

Positieve invloed van de hashrate op Bitcoin netwerk

De hashrate is een cruciale maatstaf binnen het Bitcoin netwerk en geeft de totale computerkracht weer die wordt ingezet voor het minen van Bitcoins. Hoe meer miners actief zijn, hoe hoger de hashrate. Een hoge hashrate duidt op intensieve concurrentie onder miners om de block reward te ontvangen, een beloning die toegekend wordt aan de miner die een nieuw block succesvol aan de blockchain toevoegt. Momenteel bedraagt deze beloning 6.125 BTC per block.

De sterke concurrentie tussen miners is een teken dat zij vertrouwen hebben in de toekomst van het netwerk. Minen vereist aanzienlijke investeringen in hardware en het incasseren van hoge energiekosten. Als de concurrentie toeneemt, betekent dit dat miners verwachten dat hun investeringen lonend zullen zijn.

Bovendien draagt een hoge hashrate bij aan de beveiliging van het netwerk. Het maakt het namelijk aanzienlijk moeilijker om het netwerk te hacken of de meerderheid van de stemkracht te manipuleren. Dit verhoogt het vertrouwen van gebruikers in Bitcoin als een veilige opslag van waarde. Een sterke hashrate is daarom niet alleen een indicator van miner-activiteit, maar ook van de algehele gezondheid en beveiliging van het Bitcoin-netwerk.

Impact op de Bitcoin koers

Historisch gezien fungeert de hashrate op het Bitcoin-netwerk vaak als een indicator voor de BTC koers. Een hoge mate van concurrentie onder miners suggereert dat zij verwachten dat hun miningactiviteiten in de toekomst winstgevend zullen zijn. Dit gaat vaak gepaard met de verwachting van een stijging in de Bitcoin-prijs.

Daarnaast investeren miners aanzienlijke hoeveelheden geld en tijd in het opzetten en onderhouden van hun mining operaties. Deze investeringen dragen bij aan een hogere hashrate, wat op zijn beurt de veiligheid en decentralisatie van het netwerk versterkt. Door deze toename in netwerkveiligheid en decentralisatie, neemt de intrinsieke waarde van het Bitcoin-netwerk toe.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high