Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin koers heeft Amerikaanse CPI van 3,3% nodig om nieuwe all-time high te bereiken

Bitcoin heeft een vertraging van de Amerikaanse inflatie nodig volgende maand om de all-time highs van maart voorbij te kunnen schieten, zo is de lezing van Markus Thielen van 10x Research. “Als de inflatie in Amerika 3,3% of lager is, dan gaat Bitcoin een nieuwe all-time high printen”, zo claimt Thielen.

Amerikaanse inflatie moet omlaag

Bitcoin handelt sinds de all-time high van $73.800 op 14 maart in een range waar het maar niet uit weet te breken.

Enkele keren wist Bitcoin boven de $70.000 uit te komen en op 1 mei werd een lokale bodem van $56.800 bereikt.

Het volgende CPI-rapport in Amerika staat voor 12 juni op de planning. Deze week krijgen we op vrijdag met de PCE Price Index nog de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank, maar daarvoor lijkt de markt geen echte verrassing te verwachten.

Markus Thielen denkt dus dat er een CPI van 3,3% nodig is om Bitcoin omhoog te sturen. Dat zou een daling van 0,1% betekenen ten opzichte van het inflatierapport van 15 mei.

In aanloop naar het volgende CPI-rapport verwacht Thielen sterke resultaten van de Spot Bitcoin ETFs. Maar als de CPI hoger uitvalt dan verwacht, dan ziet hij een verzwakking van de instromen tegemoet. Wat dat betreft zijn er cruciale weken aangebroken voor de Bitcoin koers.

Positieve resultaten voor de Bitcoin ETFs

Over de afgelopen twee weken, sinds 13 mei ongeveer, zijn de resultaten van de Bitcoin ETFs voornamelijk positief geweest. De hoogste dag van instromen werd op 21 mei bereikt met een instroom van $305,7 miljoen.

Thielen is van mening dat er geen “willekeurige” bewegingen zijn in de Bitcoin koers. Iedere koersbeweging is volgens hem het resultaat van enkele cruciale drijfveren, waarvan de inflatie de belangrijkste is op dit moment.

Op 10 april viel de CPI bijvoorbeeld 0,1% hoger uit dan verwacht. Enkele weken later op 30 april viel de Bitcoin koers vervolgens met bijna 7% omlaag richting het niveau van $56.000.

Wat dat betreft moeten we dus hopen op een lage inflatiescore voor de komende maand.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Liquidatiegolf gaat Bitcoin naar nieuwe all-time high brengen?
Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen