Bitcoin Nieuws

Bitcoin houdt stand en stijgt mogelijk naar $32.000 tot $42.000

Zelfs in tijden van economische onzekerheid, blijft Bitcoin volgens Jason Pizzino, een bekende cryptohandelaar en YouTuber met meer dan 284.000 abonnees, standhouden als de grootste cryptocurrency ter wereld. In zijn recentste video-update legt hij uit waarom hij denkt dat Bitcoin binnenkort een prijsbereik van $32.000 tot $42.000 zou kunnen bereiken.

Pizzino waarschuwt beleggers niet te wachten op lagere prijzen

Bitcoin handelt al bijna twee maanden boven de $25.000, ondanks het slechte nieuws op de markt. Volgens Pizzino zal zelfs de ineenstorting van banken en dreigende recessies de prijsstijging van Bitcoin niet kunnen stoppen. “De aandelenmarkten zetten slecht nieuws, slechte fundamentals, dreigende recessies, klevende rente, ineenstortende banken, opzij en zetten nieuwe prijshoogtes neer voor het jaar,” voegt hij eraan toe.

Pizzino waarschuwt dat beleggers die wachten op een lagere prijs om in te stappen, waarschijnlijk teleurgesteld zullen zijn. Hij legt uit dat de bearish signalen die eerder dit jaar werden gezien, niet hebben geleid tot een significante daling van de Bitcoin-prijs. Dit betekent dat Bitcoin binnenkort in het prijsbereik van $32.000 tot $42.000 kan komen.

“Als mensen wachten op deze lagere prijzen, is wat de markt ons vertelt dat het op dit moment niet naar beneden gaat, vooral na de uitbraak van de dubbele top. Wanneer je een zeer groot macro bearish signaal hebt dat faalt op 50%, wat hier gebeurde op $19.500, faalt op enorm bearish nieuws, wat de ineenstorting van Silicon Valley bank was, en dan Credit Suisse, en dan Deutsche Bank en dan elke andere bank die volgde. Als dat bearish signaal faalt, en het breekt daarboven, wat betekent dat het faalde, is het waarschijnlijk een signaal naar boven, en een macro signaal naar boven,” legt Pizzino uit.

De veilige haven in tijden van economische onzekerheid

Als we het hebben over Bitcoin, mogen we het belang van zijn potentie als veilige haven tijdens economische onzekerheid niet vergeten. De traditionele beleggingscategorieën, zoals aandelen en obligaties, zijn de afgelopen jaren sterk volatiel geweest en steeds minder aantrekkelijk voor beleggers vanwege de lage rentetarieven. Maar in tijden van financiële crises zoals de eurocrisis en de COVID-19-pandemie heeft Bitcoin zich bewezen als een betrouwbaar toevluchtsoord en sterk gepresteerd.

Dit wordt ondersteund door het feit dat Bitcoin, in tegenstelling tot de traditionele markten, geen directe correlatie heeft met de economie en de financiële markten. Hierdoor kan Bitcoin als een alternatieve investering worden beschouwd die minder afhankelijk is van de prestaties van de traditionele financiële markten en minder gevoelig is voor economische onzekerheid.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $28.863, wat neerkomt op een daling van 1,6% in de afgelopen 24 uur. Maar volgens Pizzino zal het slechte nieuws Bitcoin niet tegenhouden om te stijgen naar $32.000 tot $42.000.

Bitcoin nieuws

Nieuwe informatie over de identiteit van Satoshi Nakamoto?
Opvallend: Miljoenen aan Bitcoins verhuizen na lange periodes van inactiviteit
Handelslegende Tone Vays: Bitcoin is momenteel Goedkoop
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen