Bitcoin red
Bitcoin

Bitcoin is de 30.000 dollar kwijt en klaar om verder te zinken

Volgens de populair analist Nicholas Merten is Bitcoin het koersniveau van 30.000 dollar definitief kwijt en is de digitale munt klaar om verder te zinken. Merten concludeert in een nieuwe video op YouTube simpelweg dat er op dit moment meer verkopers dan kopers zijn; wat een trend is die de koersen verder omlaag zal stuwen.

Problemen voor de Bitcoin koers

We zien nu eigenlijk al maanden dat de bulls moeite hebben om Bitcoin definitief boven de range van 30.000 tot 31.000 dollar te krijgen. Op het moment van schrijven tikt Bitcoin binnen op een koers van 29.720 dollar. Daarmee is er wel weer een klein beetje terrein gewonnen de afgelopen dagen.

Toch lijken de bears op dit moment de overhand te hebben op de bulls, in ieder geval wat de Bitcoin koers betreft. Ook Nicholas Merten lijkt dat te erkennen in zijn nieuwe analyse.

“We blijven stagnatie zien rond de koers van 30.000 dollar en week na week bewijst de markt dat dit een range van distributie is”, aldus Merten, die daarmee aangeeft dat mensen hun Bitcoin op dit punt vooral verkopen.

“In essentie zijn er meer mensen die hun posities willen verkopen dan dat er kopers zijn, dat levert een verkoopdruk op waardoor de koersen stagneren; net als in april”, zo gaat de analist verder.

Sterke week nodig voor Bitcoin

De analist is verder duidelijk in zijn oordeel. Op dit moment heeft de Bitcoin koers een goede week nodig om zijn momentum weer op te pakken. “Als we deze week een paar honderd dollar onder de huidige koersen afsluiten, dan krijgen we een ‘rode flip’ […] nog twee weken van matige prijsactie zou een goed moment voor het openen van een shortpositie kunnen markeren”, zo gaat Merten verder.

Overigens is het niet alleen Bitcoin, maar voorziet hij voor de rest van de markt ook een lastige periode. Volgens de analist moeten we vooral defensief zijn als gevolg van het macro-economische klimaat.

Vergeet niet dat de Amerikaanse centrale bank de afgelopen 16 maanden agressief de rente verhoogde van 0,25 naar de huidige 5,50 procent. Daarmee sluiten we een decennium van extreem lage rentes af en heeft kapitaal plotseling weer een relatief hoge prijs. Dat kan nog weleens problemen opleveren voor de crypto-industrie, zoals Jamie Coutts van Bloomberg gisteren ook al zei.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

BitMEX: ‘De vertraagde impact van hogere rentes’
Dit verwacht Jason Pizzino van Bitcoin in Q4 2023
Macro-investeerder Luke Gromen voorspelt bullmarkt voor Bitcoin en goud
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in november 2021 voor 1000 euro aan Shiba Inu (SHIB) had gekocht
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43