Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin is goed op weg naar de $50.000

De Bitcoin-aankoop van Tesla heeft een enorme prijsstijging van meer dan 20% veroorzaakt.


Tesla laat de Bitcoin koers vliegen

De Bitcoin prijs bereikte zojuist een hoogtepunt van $48.200, wat een nieuw record ooit is voor ’s werelds grootste cryptocurrency. De marktkapitalisatie bedraagt momenteel ongeveer $882 miljoen wat ongeveer $70 miljoen meer is dan de waarde van alle aandelen in Tesla.

Over Tesla gesproken, de fabrikant van elektrische auto’s speelde een grote rol in de huidige prijsstijging van de Bitcoin. Gisteren lag de BTC prijs namelijk nog ‘slechts’ rond de $39.000. Maar toen kwam het nieuws naar buiten dat Tesla $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht. In minder dan een uur tijd schoot de prijs met meer dan $4000 omhoog. Na een paar uur een plateau te hebben bereikt, steeg de koers verder en doorbrak het nooit eerder vertoonde barrières van $44.000, $45.000, $46.000, $47.000 en kort $48.000.

Bitcoin koers schiet omhoog – Bron: Tradingview

Dit betekent voor Tesla dat zijn aankoop van $1,5 miljard in 1 dag tijd gestegen is naar een waarde van $1,85 miljard. Dat is toch geen slecht rendement. De prijsstijging van vandaag betekent ook dat de magische grens van $50.000 binnen handbereik ligt.


Institutionele interesse laat de Bitcoin prijs stijgen

Tesla is niet het eerste bedrijf dat Bitcoins heeft gekocht. MicroStrategy, een bedrijf onder leiding van Michael Saylor, heeft al eerder $1,15 miljard uitgegeven om Bitcoin te kopen. Het bedrijf heeft zelfs schulden verkocht om meer van de crypto te kopen. Op dit moment zijn de 71.079 BTC ongeveer $3,2 miljard waard.

De strategie van MicroStrategy heeft geholpen de Bitcoin koers te laten stijgen. Daarnaast maakte het de weg vrij voor andere bedrijven. Zo kocht Square, het betalingsbedrijf van Twitter-CEO Jack Dorsey, begin oktober bijvoorbeeld 4.709 Bitcoin voor $50 miljoen. Toen kostte de munt ongeveer $10.600.

Tesla daarentegen kocht tegen het hoogtepunt van de markt, wat een geweldig teken van vertrouwen geeft. Het laat zien dat de Bitcoin prijs nog veel verder kan stijgen, zeker als andere grote bedrijven het voorbeeld van Tesla volgen.

Een analist van de Royal Bank of Canada, stelde voor dat Apple cryptocurrencies moet kopen en in reserve moet houden, terwijl het zijn Apple Wallet ontwikkelt tot een exchange die kan concurreren met Coinbase. Mitch Steves schreef dat een investering van 1 miljard van Apple minder dan een week aan cashflow zou zijn. Daarnaast zou Apple er een extra winst van $40 miljard per jaar mee kunnen behalen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten