Bitcoin Nieuws

Bitcoin kan dalen tot $15.000 als de Fed haar beleid niet aanpast

Gezien de vele prijsbewegingen van Bitcoin, speculeren veel crypto analisten de afgelopen dagen over de mogelijke invloed van monetaire beleidswijzigingen van de Fed op de crypto markten.

De prijs van Bitcoin is sinds het begin van 2023 met 30% gestegen. Daarmee overtrof het de $23.000 grens. Dit terwijl de koers eind vorig jaar nog onder de $16.000 was gezakt.

De recente rally van werd mede veroorzaakt door een daling van de Amerikaanse consumentenprijsindex. Dit wijst op een mogelijke vertraging van de renteverhogingen. Desalniettemin heeft de oprichter en voormalig CEO van BitMex gewaarschuwd dat de Bitcoin kan dalen. Dit kan volgens hem gebeuren als de Amerikaanse Federal Reserve haar monetaire beleid niet aanpast.

Hayes: Bitcoin zou kunnen dalen tot $15.000

Arthur Hayes, De voormalige baas van BitMex, beweert dat een wereldwijde financiële crisis de Bitcoin en de gehele cryptomarkt opnieuw flink zou kunnen laten crashen. Hij beweert dat de huidige stijging van Bitcoin niet moet worden gezien als het begin van een nieuwe bull run.

Recente cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics geven aan dat de inflatie medio 2022 een hoogtepunt bereikte van ongeveer 10% en momenteel langzaam maar zeker af aan het nemen is richting het gewenste niveau van 2%.

Ondanks dat de inflatie langzaam afneemt lijkt de Federal Reserve nog altijd de rente te gaan verhogen. in ieder geval tot richting de 5 procent. Dit zou slecht nieuws zijn voor de wereldwijde financiële markten en kan de economie zelfs in een recessie drukken. Als gevolg hiervan kan de koers richting de 15 duizend dollar dalen, zo stelt Arthur Hayes. Hayes schreef het volgende in een blogpost:

Als de Fed niet stopt met de rente verhogingen, zal Bitcoin waarschijnlijk terugvallen naar eerdere dieptepunten.

Bitcoin nieuws

Craig Wright verliest auteursrechtclaim op Bitcoin
Argo Blockchain mined 14% meer Bitcoin in Januari dan maand eerder
Death Cross verschijnt voor eerste keer ooit in de Bitcoin weekgrafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten