Bitcoin prijs
Bitcoin

Bitcoin stijgt voorbij de 23.000 dollar en koerst richting belangrijke trendlijn

Het duurt op deze manier niet lang meer voordat Bitcoin zijn 200-weeks voortschrijdend gemiddelde herpakt. Die ligt namelijk op de koers van 24.650 dollar (blauwe lijn) en daar zitten we met de huidige Bitcoin koers van 23.178 dollar niet ver vandaan. Voor nu lijkt het erop dat Azië weer een behoorlijke boost aan de koers heeft gegeven.

BTC koers trendlijn

Zijn we er al?

We kunnen jammer genoeg nog niet spreken van een nieuwe bullmarkt, daarvoor moeten we eerst maar eens het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde overwinnen. De huidige opleving is vooral opgepakt in de Aziatische handelsuren. Alle verkoopdruk werd daar opgevangen op de beurzen. “Weer een rally die wordt gedreven door koopdruk vanuit Azië,” zo sprak de analist Skew via Twitter.

Als we naar de liquiditeit kijken, dan ziet het er allemaal niet zo rooskleurig uit. Als we de on-chain analist Material Indicators mogen geloven, dan is het nog maar de vraag of Bitcoin dit momentum kan vasthouden. “Hoe groter de pomp, hoe harder BTC naar beneden zal vallen,” aldus Toni Ghinea via Twitter.

Dat geeft maar aan dat sommige analisten er nog weinig fiducie in hebben dat we zomaar aan een nieuwe bullmarkt beginnen. Aan de andere kant moet het natuurlijk een keer beginnen en dat is meestal niet op het moment dat iedereen dat verwacht. De omstandigheden zijn niet fantastisch, maar Bitcoin heeft gekkere dingen gedaan.

Gevaarlijke situatie

Op dit moment is het wel uitkijken voor een zogenaamde “death cross” op de weekgrafiek. We spreken hiervan als het 50-weeks voortschrijdend gemiddelde het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde naar beneden doorkruist. In de bovenstaande grafiek is te zien dat we daar langzaam op afstevenen. Meestal is dat een teken dat ons nog wat neerwaartse prijsactie te wachten staat.

Voor nu ziet het er allemaal goed uit, maar laten we ons vooral nog niet rijk rekenen. Er is momenteel sprake van een gigantische opleving en dit zou zomaar de start van een nieuwe bullmarkt kunnen zijn, maar het tegenovergestelde is ook waar. Voor nu moeten we geduld hebben, want alleen de tijd kan ons de antwoorden op alle vragen geven.

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren