Bitcoin Nieuws

Bitcoin schiet voorbij de 23.000 dollar, wat is er aan de hand?

Goedemorgen op deze zaterdagmorgen waarop de Bitcoin koers de dag even opent met een stijging van 10,90 procent naar 23.284 dollar. Als Bitcoin op deze manier doorgaat, dan zal 2023 heel snel het belabberde jaar 2022 doen vergeten. Vanaf het begin van het nieuwe jaar staat Bitcoin namelijk al een meer dan 40 procent in de plus.

BTC koers 23k

Wat is er aan de hand?

Op dit moment is het eerlijk gezegd lastig om een verklaring te geven voor de gigantische opleving van Bitcoin. Er bestaat een mogelijkheid dat er een verklaring ligt in de on-chain analyse, daar zagen we namelijk al langer dat Bitcoin rond een bodem lag. Vanuit macro-economisch perspectief is het in ieder geval lastig om te zeggen dat alles klaar is voor een nieuwe bullrun, dat is namelijk niet zo.

Sterker nog, het ziet ernaar uit dat we de relatief hoge rente van de afgelopen maanden nog even voor onze kiezen krijgen. In ieder geval tot 2024 verwacht de Amerikaanse Federal Reserve dat ze de rente niet zullen verlagen. Wat dat betreft is het vreemd dat Bitcoin nu aan een bullrun lijkt te beginnen.

Aan de andere kant moeten we niet vergeten waar we vandaan komen. De 69.000 dollar van november 2021 is nog heel ver weg vanaf de huidige koers. Het wordt ook pas echt interessant als we de 30.000 dollar eenvoudig weten te herpakken.

Miners halen opgelucht adem

De Bitcoin miners zullen in ieder geval blij zijn met de voorzichtige opleving van de Bitcoin koers. Die zaten al maanden in de problemen vanwege de extreem lage koersen, de hoge energieprijzen en de hoge hashrate. Drie zaken die het leven van een Bitcoin miner over het algemeen niet makkelijk maken en ook nog eens allemaal op hetzelfde moment. Nu leeft de koers gigantisch op en is het te hopen voor de miners dat dit nog even zo blijft.

Veel miners moesten de afgelopen maanden hun Bitcoin-reserves verkopen om het hoofd boven water te houden. Dat was het resultaat van teveel risico tijdens de bullrun van 2021. Het grappige aan Bitcoin is dat mensen op dat soort momenten altijd verwachten dat de koers alleen maar hoger kan, wat vaak jammer genoeg niet het geval is.

Bitcoin nieuws

Craig Wright verliest auteursrechtclaim op Bitcoin
Argo Blockchain mined 14% meer Bitcoin in Januari dan maand eerder
Death Cross verschijnt voor eerste keer ooit in de Bitcoin weekgrafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten