Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers kan naar $100.000 stijgen terwijl altcoins achterblijven

Als we de populaire analist DonAlt mogen geloven, dan moeten we ons geld inzetten op Bitcoin de komende periode. Hij verwacht namelijk dat de grootste munt van de markt weleens naar 100.000 dollar kan stijgen, terwijl veel altcoins die stijgingen niet gaan bijbenen.

Pessimistisch over altcoins

“Om eerlijk te zijn ben ik veel pessimistischer over altcoins dan over Bitcoin. Ik denk dat je naar een wereld kunt gaan waarin Bitcoin op 100.000 dollar of meer handelt de komende jaren, terwijl de huidige altcoins 90% lager handelen dan vandaag”, aldus DonAlt.

Dat is een opvallende uitspraak voor iemand die zijn account op Twitter gebouwd heeft om altcoins. Zelfs zijn naam bevat het woordje alt, maar aan de andere kant is het ook wel weer eerlijk.

DonAlt vraagt zich af in hoeverre veel altcoins überhaupt iets van waarde toevoegen. “Het is eigenlijk gestoord als je nadenkt over de market caps van veel cryptomunten. Ja, deze coins zijn enorme gedaald, maar hun market cap is nog steeds meer dan één miljard. Wat doen deze dingen eigenlijk?”, zo vraagt hij zich terecht af.

Nog niet extreem bullish over Bitcoin

Hoewel DonAlt gelooft in een Bitcoin koers van 100.00 dollar, is hij op de korte termijn nog niet zo bullish over de digitale munt. Waarom? Omdat Bitcoin herhaaldelijk dubbele toppen blijft printen op de dagelijkse grafiek.

De handelsveteraan geeft aan dat hij huiverig is om bullish te worden op Bitcoin, omdat hij gelooft dat er nog een november 2018 achtige crash kan komen voor de digitale munt.

In november 2018 brak Bitcoin onder de 6.000 dollar, na een periode van consolidatie in een nauwe range voor zes maanden. Uiteindelijk bodemde Bitcoin niet totdat er een koers van bijna 3.000 dollar werd bereikt.

Op het moment van schrijven lijkt Bitcoin er weer voorzichtig zin in te hebben. De Bitcoin koers handelt op 59.000 dollar en staat daarmee 2,89% in de plus over de afgelopen 24 uur.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren