Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers breekt uit, maar analisten vrezen voor nieuwe correctie

De Bitcoin koers is in de nacht van donderdag op vrijdag door een belangrijke weerstandszone gebroken, maar de structuur van de markt en technische analyse suggereren dat het om een valstrik gaat. Wat is er aan de hand?

Het belangrijke 24.200 dollar niveau

Bitcoin lijkt vooral moeite te hebben met de weerstand rond de 24.200 dollar, een punt waar we snel na de Amerikaanse renteverhoging op af zijn gevlogen. Het is een week van uitersten, want nadat we eerder de 24.200 dollar aantikten, begonnen we aan een flinke daling. Die is nu weer helemaal goed gemaakt en volgens CryptoHamster is nu de 26.000 dollar aan de beurt.

Het lijkt er echter op dat we daarvoor wel eerst door die 24.200 dollar moeten breken. Als dat met overtuiging lukt, dan ligt de weg naar boven open. Het is echter de vraag in hoeverre we nu daadwerkelijk door kunnen breken.

We hebben de afgelopen maanden immers vaker tekenen van een uitbraak gezien, om vervolgens weer hard te worden afgewezen. De macro-economische omstandigheden zijn er op dit moment niet veel beter op geworden. We kunnen niet zeggen dat de Federal Reserve de inflatie onder controle heeft, al kan een mogelijk recessie Bitcoin helpen met lagere rentes.

Hoog verkoopvolume, laag koopvolume

Wat ook weinig hoop geeft is het feit dat het volume tijdens de correcties een stuk hoger is dan tijdens de lokale toppen. De laatste twee correcties in mei en juni gingen gepaard met een scherpe stijging in het verkoopvolume. Zie daarvoor de onderkant van de onderstaande grafiek.

Vervolgens zien we dat een opleving van de Bitcoin koers weer niet gepaard gaat met indrukwekkende volumes. Dat suggereert dat het opwaartse momentum zwak is en ons mogelijk nieuwe correcties te wachten staat. Nog niet te vroeg juichen dus.

Bitcoin weer in tandem met aandelenmarkten

Na een korte periode van ontkoppeling, beweegt de Bitcoin koers weer in tandem met de aandelenmarkten. Op 28 juli was de correlatie tussen Bitcoin en de Nasdaq bijvoorbeeld plus 0,66.

Interessant is bijvoorbeeld dat zowel Bitcoin als de Nasdaq 100 positief reageerden op het feit dat de Amerikaanse economie mogelijk in een recessie zit. Gisteren is namelijk het tweede achtereenvolgende kwartaal van negatieve BBP-groei bevestigd.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten