Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin koers daalt hard ondanks gunstige inflatiedata VS

Gisteren was het weer tijd voor nieuwe inflatiedata uit de Verenigde Staten. Om 14:30 uur Nederlandse tijd publiceerde het U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS) de consumentenprijsindex (CPI) voor de maand juli, die iets lager uitviel dan verwacht. 

Hoewel je zou verwachten dat dit nieuws Bitcoin (BTC) een mooie boost zou geven, gebeurde het tegenovergestelde. De koers van bitcoin ging hard onderuit en zakte zelfs weer onder de belangrijke grens van $60.000.

Lager dan verwachte CPI

Gistermiddag kon je in het Bitcoin nieuws al lezen over de nieuwste inflatiecijfers. Op jaarbasis is de CPI met 2,9% gestegen, terwijl een stijging van 3,0% werd verwacht. Maand-op-maand zijn de consumentenprijzen gemiddeld met 0,2% gestegen, precies zoals werd verwacht. 

Ook de kerninflatie (met de volatiele voedsel- en energieprijzen) voldeden aan de verwachtingen. De jaarlijkse CPI kwam binnen op 3,2% en de maandelijkse op 0,2%.

Al met al kan de recente publicatie van de inflatiecijfers als gunstig worden beschouwd. Voorafgaand aan de nieuwe inflatiecijfers was de markt al redelijk gelijkwaardig verdeeld wat betreft de verwachtingen voor het nieuwe rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank tijdens de volgende vergadering in september, en hier is weinig verandering in gebracht.

Momenteel denkt 62,5% van de futuresmarkt dat de rente met 0,25% verlaagd zal worden naar een tarief van 5,00% – 5,25%. Het restant denkt dat de beleidsbank agressiever uit de voeten zal komen met een verlaging van 0,50% naar een tarief van 4,75% – 5,00%.

BTC koers crasht 4%

Hoewel de CPI allesbehalve teleurstellend was, nam de Bitcoin koers onmiddellijk een flinke duik. Op het moment van publicatie ging één bitcoin voor ongeveer $61.700 over de toonbank, maar nog geen uur later kon je de digitale munt voor $59.100 bemachtigen. Op het moment van schrijven ligt de koers op $58.500. Dit betekent dat de koers met meer dan 4% is gedaald.

Ontvang €50 bonus en maak kans op een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en OKX krijgen onze lezers een geweldige aanbieding.

Maak een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 50 euro helemaal gratis. Bovendien krijg je een gratis McLaren cap (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

En dat is nog niet alles – je maakt ook kans om fantastische prijzen te winnen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Meld je nu aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt