Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin koers daalt na de publicatie van belangrijke inflatiegegevens

Vandaag is de koers van Bitcoin sterk gedaald, wat ook gevolgen had voor de rest van de cryptomarkt. De koersval vond plaats nadat belangrijke inflatiegegevens werden vrijgegeven en beleggers schijnbaar verontrust raakten.

Op dit moment is de prijs van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 3% gedaald en handelt rond $23.040. Deze daling komt direct na de doorbraak van BTC van de $25.000 grens, de eerste keer in acht maanden.

BTC koers daalt newsbit
BTC koers 1 uur per candle – Bron: TradingView

Ook andere cryptocurrencies hebben klappen gekregen: Ethereum is in de afgelopen 24 uur bijvoorbeeld met 3,1% gedaald en handelt nu voor $1.593. Dogecoin daalde met 3,3% in 24 uur en kost momenteel $0,082.

Waarom dalen de crypto koersen vandaag?

De reden van de koersval van vandaag zijn de inflatiegegevens uit Amerika die vandaag binnenkwamen. Deze gegevens wijzen er namelijk op dat de Amerikaanse Federal Reserve in de toekomst meer renteverhogingen kan doorvoeren.

James Butterfill van CoinShares, vertelt dat de recente daling het directe gevolg is van de macro-economische gegevens uit de VS. Investeerders verwachten namelijk dat de Federal Reserve agressief de rente zal blijven verhogen.

Het rapport dat op vrijdag werd gepubliceerd toonde namelijk een toename van de inflatie in ‘s werelds grootste economie aan. De prijsindex voor persoonlijke consumptieve bestedingen steeg met 5,4% ten opzichte van vorig jaar en de kernmaatstaf steeg met 4,7%.

Niet alleen crypto investeerders, maar ook aandelenbeleggers reageerden door te verkopen. Zo daalde de Dow Jones Industrial Average met 1,2%, de S&P 500 daalde met 1,6% en de Nasdaq Composite met 2%. Ook de AEX kleurt vandaag rood en verliest 1,23% van zijn waarde.

Bitcoin volgt dus de trend van andere volatiele activa zoals technologieaandelen wanneer er signalen zijn dat de Fed agressief zal blijven in haar monetaire beleid.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken