Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin stabiliseert: Koers vindt steun op $40.300

De Bitcoin koers viel op 19 januari weer richting het niveau van 40.000 dollar. Op de koers van 40.300 dollar werd echter een voorlopige bodem gevonden, waarna de digitale munt weer rustig is gaan klimmen. Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 41.000 dollar.

Hoewel de steun rond het niveau van 40.000 dollar groot is, lijkt er ook weinig hoop op nieuwe stijgingen voor Bitcoin.

Geen grote neerwaartse trend voor Bitcoin

We zijn vanaf het hoogtepunt van de ETF-hype gedaald van een Bitcoin koers van 49.000 dollar naar de huidige 41.000 dollar. Maar. volgens Rekt Capital is er nog geen sprake van een grote neerwaartse trend voor Bitcoin.

“Bitcoin is inderdaad gedaald naar de Weekly Range Low na een zwarte omslag naar een nieuwe weerstand”, zo waarschuwde de populaire Rekt Capital op Twitter.

“Een weeksluiting onder de Range Low zou bearish zijn en het breakdown-proces kunnen beginnen”, aldus de analist. Dat is echter niet gebeurd, want het is nu maandag en Bitcoin handelt nog “stevig” boven de 40.300 dollar.

Bitcoin onder de 40.000 dollar voor de halving?

Volgens Crypto Tony, een populaire collega van Rekt Capital, is het nog helemaal niet zeker dat de Bitcoin koers boven de 40.000 dollar blijft.

Tussen nu en april ziet de analist nog een mogelijkheid voor de Bitcoin koers om onder de 40.000 dollar terecht te komen. Meestal zien we in aanloop naar de halving namelijk nog een stevige daling van de Bitcoin koers, al was dat de vorige keer natuurlijk het gevolg van de COVID-19 pandemie.

Joe McCann, de oprichter van het crypto-fonds Asymmetric, wijst op het extreem lage handelsvolume dat Bitcoin momenteel ziet. “Het volume van Bitcoin is absoluut vernietigd na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs (zoals verwacht)”, zo vertelt hij zijn volgers op Twitter.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017