Bitcoin prijs
Bitcoin

Bitcoin koers herstelt sterk, maar is nog niet uit de problemen

Na een scherpe daling, waarbij de Bitcoin (BTC) koers tot onder het niveau van $50.000 zakte en het laagste punt in bijna zes maanden bereikte, toont BTC vandaag een sterk herstel van meer dan 10 procent. Wat kunnen we nu verwachten van crypto-assets? We maken de balans op.

Wat is de situatie?

Op maandag bereikte Bitcoin een niveau van $49.200. Sindsdien is de waarde weer gestegen en schommelt momenteel rond $55.000. Naast Bitcoin kregen vrijwel alle crypto-assets te maken met hevige volatiliteit, waaronder Ethereum (ETH). ETH daalde tot bijna $2000 en zag meer dan een kwart van de totale marktkapitalisatie verdampen. De voornaamste reden hiervoor was de groeiende angst voor een naderende recessie in de Verenigde Staten.

Ook de eerste Japanse renteverhoging in 17 jaar zorgde voor spanning op de financiële markten. De Bank of Japan verhoogde de rente naar 0,25 procent. Dit beïnvloedde de zogenaamde ‘carry trade’, waarbij men de Japanse yen leent tegen lage rentes om te investeren in assets die meer opleveren. Jonathan de Wet van Zerocap legt de situatie uit:

“Decennialang hebben beleggers vertrouwd op de lage rente in Japan om de onderliggende valuta te lenen en hoger renderende valuta’s te kopen. Deze trade is zo wijdverbreid geworden dat het hele financiële systeem enigszins blootgesteld is.”

Naast de bovenstaande macro-economische factoren spelen politieke ontwikkelingen ook een rol. De spanning in het Midden-Oosten neemt toe met een dreigende escalatie tussen Israël, Iran en Libanon.

De ultieme test voor Bitcoin

De komende maanden zullen cruciaal worden voor Bitcoin, waarbij de koers meer dan ooit afhankelijk is van externe factoren. Met de Amerikaanse verkiezingen in het verschiet, belooft het een spannende periode te worden. Hoewel de verkiezingen een mogelijke stimulans kunnen bieden, lijkt de tegenwind momenteel sterker.

Dit betekent zwaar weer voor risicovolle assets zoals Bitcoin. Men zou dit echter ook kunnen zien als een ultieme test. Bitcoin heeft immers de potentie om te fungeren als een veilige haven in tijden van economische en geopolitieke onzekerheid. De komende maanden zullen uitwijzen of, en hoe, Bitcoin de huidige obstakels weet te overwinnen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt