BTC Crash
Bitcoin

Bitcoin koers keldert: Cruciale steun doorbroken

De Bitcoin koers handelt na de dalingen onder de gemiddelde inkoopprijs die betaald werd door korte-termijn holders. Dat zijn investeerders die hun Bitcoin minder dan 155 dagen bezitten en is een term die bedacht is door het on-chain analysebedrijf Glassnode.

Die ongerealiseerde verliezen leiden volgens Checkmate, een analist die bij Glassnode in dienst is, waarschijnlijk tot paniek.

De ongelooflijke koersval van Bitcoin

“Wat een bom is er ontploft tijdens de opening van de maand mei”, zo schreef Checkmate over de harde koersval van Bitcoin. Uiteindelijk viel de koers met 8 procent omlaag tot het steunpunt van 56.814 dollar op 1 mei.

Die koersdaling betekende voor Bitcoin meteen het laagste niveaus sinds februari, wat significant is voor korte-termijn holders die hun Bitcoin minder dan 155 dagen bezitten. Zij betaalden over die periode namelijk gemiddeld 59.600 dollar voor hun Bitcoin.

Hoewel de prijs enigszins hersteld is na die harde koersval, gaat het met 57.300 dollar nog steeds om een ongerealiseerd verlies. Met de huidige koers staat er voor Bitcoin een daling van ongeveer 4 procent op de borden voor de afgelopen 24 uur.

“Belangrijk is dat het breken van de kostenbasis voor korte-termijn holders niet het einde van de wereld is en ook niet het einde van de bullmarkt. Het helpt niet, maar het is herstelbaar”, aldus Checkmate.

Steun in de bullmarkt en weerstand in de bearmarkt

De kostenbasis voor korte-termijn holders fungeert in bullmarkten vaak als een steunpunt voor de koers, terwijl het tijdens een bearmarkt juist een weerstand is.

On-chain College wijst echter ook op een paar gebeurtenissen die zouden betekenen dat de bullmarkt niet voorbij is. Een “snelle beweging” naar 59.600 dollar, wat een stijging van iets meer dan 2 procent zou betekenen, is volgens On-Chain College bullish.

Dat baseert de analist op een vergelijkbaar patroon uit juni 2023. Destijds kwam de koers ook onder de kostenbasis en herstelde deze vervolgens snel, voordat Bitcoin aan een significante stijging begon.

Op dit moment staan 2/3e van alle Bitcoin die in handen zijn van korte-termijn holders op een verlies. Daarmee zou je zeggen dat de bodem bijna in zicht moet zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017