Bitcoin koers crash
Bitcoin

Bitcoin koers moet $62K doorbreken om rampzalige gevolgen van ‘death cross’ te voorkomen

Eerder deze week meldden we al dat Bitcoin (BTC) afstevent op een zogenaamd ‘death cross,’ een indicator die vaak wijst op naderend onheil op korte termijn.

Toch is er nog een kans dat Bitcoin aan deze dreiging kan ontsnappen. Volgens een recente analyse kan Bitcoin een ‘death cross’ vermijden als de prijs zich boven het cruciale niveau van $62.000 weet te handhaven.

$62.000 is een cruciaal niveau

Wat is een ‘death cross’ precies en wat zijn de implicaties? Een ‘death cross’ ontstaat wanneer het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (SMA) van Bitcoin onder het 200-daags SMA zakt. Deze kruising wordt vaak gezien als een signaal voor een mogelijke neerwaartse trend in de markt.Toch tonen historische gegevens aan dat de gevolgen van een ‘death cross’ niet altijd negatief zijn. Op de lange termijn blijken deze kruisingen vaak minder significant te zijn.

In de nacht van donderdag op vrijdag steeg Bitcoin kortstondig boven de $62.000, maar handelt inmiddels rond de $61.000. De grens van $62.000 is op dit moment cruciaal. Als Bitcoin deze drempel weet te doorbreken en boven het 50-daags SMA blijft, kan dit het begin zijn van een nieuwe opwaartse beweging.

Bitcoin op cruciaal kantelpunt: Kan de ‘death cross’ toch positief uitpakken?

Volgens de bekende crypto-analist Benjamin Cowen bevindt Bitcoin zich op een cruciaal punt. In een bericht op X wijst hij erop dat in 2023 een vergelijkbare situatie zich voordeed, waarbij Bitcoin na een ‘death cross’ juist begon te stijgen.

“In 2023 begon BTC zijn rally net na het ‘death cross.’ Het brak toen door zijn 50-daagse SMA en hield deze vast als steun, waarna het verder omhoog ging. De duurzaamheid van deze beweging hangt waarschijnlijk af van de vraag of BTC opnieuw boven zijn 50-daagse SMA ($62k) komt en deze weet vast te houden als steun, net zoals het in 2023 deed.”

Hoewel een ‘death cross’ doorgaans als negatief wordt beschouwd, hoeft het dus geen ramp te zijn. Vorig jaar markeerde het ‘death cross’ namelijk precies het dieptepunt, waarna Bitcoin begon te stijgen vanaf $24.000.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze stijging vorig jaar samenviel met de Amerikaanse bankencrisis, een gebeurtenis die gunstig uitpakte voor Bitcoin. Cowen benadrukt dat de koers van Bitcoin sterk beïnvloed wordt door macro-economische factoren, zoals de renteverwachtingen in de Verenigde Staten. Als er signalen komen dat de rentestanden drastisch gaan veranderen, kan dit een grote impact hebben op risicovolle assets, waaronder Bitcoin.

Ontvang een Welkomstcadeau van €50 bij OKX

Ben je klaar om de cryptowereld te verkennen en wellicht Bitcoin of een andere cryptocurrency te kopen? Dit is je kans! Speciaal voor onze lezers hebben Newsbit en OKX een exclusieve aanbieding.

Registreer je vandaag nog via de onderstaande knop bij OKX en ontvang een gratis welkomstcadeau ter waarde van maar liefst €50.

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt