Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Bitcoin koers naar 100.000 dollar in 2024 dankzij DEZE ontwikkeling?

De Bitcoin koers schoot in 2023 al met 160 procent omhoog, maar het echte feest lijkt in 2024 los te barsten. Kan Bitcoin in 2024 dan eindelijk de koers van 100.000 dollar bereiken die in 2021 al werd verwacht? In aanloop naar de Spot Bitcoin ETF staan ruim 70% van alle Bitcoin al meer dan 1 jaar op hetzelfde adres.

Maar waarom is dat een bullish ontwikkeling voor Bitcoin?

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Bitcoin koers van 100.000 dollar in aantocht?

De komst van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, die zorgen voor de definitieve doorbraak van de digitale munt op het financiële wereldtoneel, zorgen hoogstwaarschijnlijk voor een gigantische kapitaalinstroom.

Een kapitaalinstroom van beleggers die Bitcoin voor de lancering van de ETFs nog te riskant vonden.

Met de goedkeuring van Spot Bitcoin ETFs is de kans HEEL KLEIN dat de Verenigde Staten ooit nog voor een algeheel verbod kiezen. Combineer deze ontwikkeling met het feit dat er nog maar HEEL WEINIG Bitcoin over zijn om te kopen (70% staat al 365 dagen of langer op hetzelfde adres) en je hebt een extreem bullish scenario te pakken.

Waar we precies gaan eindigen volgend jaar (en of we überhaupt een bullmarkt krijgen) is natuurlijk niet te voorspellen. Zekerheid bestaat niet als het over Bitcoin en de financiële markten gaat, maar een Bitcoin koers van 100.000 dollar in 2024 lijkt in ieder geval een serieuze mogelijkheid.

6 renteverlagingen in 2024!?

De onderstaande grafiek is misschien wel de belangrijkste van dit moment voor de Bitcoin koers.

Wat we hier zien zijn de verwachtingen van de markt over het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank in 2024. Momenteel verwacht de markt ZES renteverlagingen van de Federal Reserve in het jaar dat voor ons ligt.

Dat is een deel van de uitleg waarom men momenteel zo bullish is over Bitcoin en andere risico-assets. Het enige wat we ons moeten afvragen is WAAROM de markt die agressieve renteverlagingen verwacht voor het komende jaar.

Het antwoord op die vraag is nog niet helemaal duidelijk. Het is bijvoorbeeld nog altijd goed mogelijk dat we ALSNOG een recessie krijgen in de Verenigde Staten.

De bovenstaande grafiek laat zien waarom we dat nog niet kunnen uitsluiten. De groei van de economie is meestal op zijn sterkst rond de laatste renteverhoging van de centrale bank. Tijdens de renteverlagingen begint meestal de recessie.

Waarom?

Omdat centrale banken niet voor niets de rente verlagen, dat doen ze om een verzwakkende economie te stimuleren. Zodoende kunnen die agressieve renteverlagingen die de markt momenteel verwacht een recessie-signaal zijn en dat is NIET bullish voor de Bitcoin koers.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?