Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin koers naar $80.000 dankzij dit patroon?

Sinds het bereiken van de all-time high van 73.000 dollar in maart, is Bitcoin er niet meer in geslaagd om het positieve momentum te herpakken. Nu lijkt er op de grafieken echter verse hoop, want een zogenoemde bullish flag wijst richting een Bitcoin koers van 80.000 dollar. Kunnen we ons opmaken voor verse stijgingen?

Bitcoin vormt gigantische bullish flag

Sinds maart zit de Bitcoin koers in een bull flag patroon, wat volgens de analisten van Cointelegraph wordt bevestigd door een correctie binnen een dalend parallel trendkanaal, dat volgde op een sterke opwaartse trend.

Je ziet in de bovenstaande grafiek hoe daar inderdaad een soort vlagpatroon in de grafiek is ontstaan. Voor veel technische analisten is dit een bullish teken voor de Bitcoin koers. Zij verwachten dan ook dat Bitcoin aan een sterke koersperiode kan beginnen, mits het natuurlijk aan de bovenkant uitbreekt.

Die koers van 80.000 dollar wordt bereikt, omdat je bij een bullish flag de top van de vorige opwaartse trend toevoegt aan het punt van uitbreken. Wat dat betreft is er dus sprake van enige mate van “verse hoop” voor Bitcoin.

Hoewel het sentiment op dit moment nog niet fantastisch is, zoals de Fear & Greed Index van Alternative toont. Die geeft een score van 26/100 wat betekent dat er angst in de markt heerst.

Toch een all-time high voor Bitcoin?

Tot nu toe is de cyclus van 2024 een redelijk snelle cyclus geweest. Veel analisten bestempelen deze bullmarkt als een links-georiënteerde cyclus. We zien ook duidelijkdat de grote groene kandelaar voor 2024 al vroeg in het jaar plaatsvond.

Niet voor niets wist Bitcoin in maart voor het eerst al voor de halving een nieuwe all-time high op de borden te plaatsen. Op basis daarvan verwachten sommige analisten dat Bitcoin ook vroeger dan normaal zijn piek bereikt en al in 2024 topt.

In de bovenstaande tweet geeft The Degen aan dat de meeste mensen op Twitter nog altijd niet doorhebben dat de cyclus voorloopt op schema. “In mijn optiek eindigt de bullmarkt dit jaar. Veel succes aan iedereen die van plan is om tot ver in 2025 vast te houden.”

Uiteindelijk moeten we het natuurlijk nog maar zien. Het is leuk om op basis van het verleden dit soort conclusies te trekken, maar er kunnen gekke dingen gebeuren in de financiële wereld. Bullmarkten kunnen door verschillende omstandigheden veel korter, maar ook veel langer duren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten