gouden bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers naar minimaal $200.000 volgend jaar, denkt vermogensgigant

Als de geschiedenis zich herhaalt – wat natuurlijk allerminst zeker is – dan staat Bitcoin (BTC) een geweldig jaar te wachten. Een nieuwe bullmarkt zou in dat geval ieder moment kunnen beginnen, of zelfs al begonnen zijn. 

De analisten van de grote vermogensbeheerder Bernstein hebben in ieder geval grote verwachtingen en voorspellen dat de Bitcoin koers ergens eind volgend jaar ten minste $200.000 aan zal tikken. 

Nieuw institutioneel tijdperk voor Bitcoin

Dat schrijven Bernstein-analisten Gautam Chhugani, Mahika, Sapra en Sanskar Chindalla in een nieuw rapport dat gisteren is uitgebracht. En de verwachting van een $200.000 Bitcoin koers werd zelfs als ‘conservatief’ bestempeld.

De ‘’versnellende adoptie door institutionele beleggers’’ wordt door de analisten als voornaamste reden genoemd waarom Bitcoin vanaf zijn huidige koers minimaal drie keer over de kop zal gaan.

Institutionele beleggers kunnen nu gemakkelijk in Bitcoin investeren middels de in januari gelanceerde Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Zij hebben nu eenmaal te maken met strikte regels en voorschriften die het hen moeilijk maken om direct cryptomunten zoals Bitcoin aan te schaffen. 

De Bitcoin-fondsen bieden echter een gereguleerde en toegankelijke manier om alsnog blootstelling te krijgen aan de Bitcoin koers zonder de noodzaak om de digitale munt zelf aan te kopen of te beheren.

De Bitcoin ETF’s hebben sinds de lancering al een indrukwekkende instroom van meer dan $20 miljard gezien. De fondsen van BlackRock en Fidelity behoren zelfs tot de best presterende ETF’s van dit jaar.

Satoshi niet meer de grootste BTC-bezitter?

Wat betreft de Bitcoin ETF’s voorspellen de analisten van Bernstein dat ze tegen het einde van dit jaar meer Bitcoins vast zullen houden dan de mysterieuze Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto. 

‘’Tegen het einde van 2024 verwachten we dat Wall Street Satoshi zal vervangen als de grootste Bitcoin-wallet,’’ zo werd er geschreven. Momenteel beheren zij bijna 962.000 Bitcoins, terwijl Satoshi’s wallet vermoedelijk 1,1 miljoen Bitcoins omvat. In de zomer durfde Bloomberg senior ETF-analist Eric Balchunas het ook al aan om deze voorspelling te doen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers van $100.000 in februari is heel goed mogelijk
Michael Saylor: Microsoft kan zijn ‘volgende biljoen’ verdienen met Bitcoin
Nieuw Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Zwitserland
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk