Bitcoin USA, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin koers nadert $70.000 terwijl inflatie in Amerika daalt

Met de $70.000-grens in zicht, lijkt Bitcoin klaar voor verdere prijsstijgingen. De recente prijsstijging van Bitcoin (BTC) wordt mede beïnvloed door de afkoelende inflatie in de Verenigde Staten.

In juni namen de prijzen in de VS slechts bescheiden toe, wat duidt op een afkoelende inflatie. Dit kan de Federal Reserve ertoe aanzetten om de rente in september te verlagen, wat zeer gunstig kan uitpakken voor risicovolle activa zoals Bitcoin.

Gaat de Fed de rente verlagen?

Het Amerikaanse ministerie van Handel rapporteerde een lichte vertraging in de consumentenbestedingen vorige maand. De favoriete inflatie maatstaf van de Fed, steeg met slechts 0,1 procent in juni. Dit betekent een stijging van 2,5 procent ten opzichte van een jaar geleden. De Fed heeft eerder aangegeven een jaarlijkse inflatie van 2 procent als doelstelling te hebben. Bij deze waarde zal de Fed de rentes verlagen.

De afkoelende inflatie geeft de Fed meer speelruimte om de rente te verlagen. Een lagere rente betekent dat het goedkoper is om geld te lenen. Dit leidt weer tot een hogere liquiditeit wat de prijzen van crypto assets zoals Bitcoin zou kunnen laten stijgen. Als dit gebeurt zo het einde van 2024 nog wel een heel interessant kunnen worden voor de crypto markt.

Spannende maanden op komst

Het worden spannende maanden in Amerika. Met de rentedalingen en de presidentsverkiezingen op komst staat er veel te veranderen. Vooral voor de crypto industrie is het een rumoerige tijd. Analisten verwachten dat de prijs van Bitcoin de komende maanden sterk gecorreleerd met de kans op Donald Trump’s herverkiezing. Trump heeft zich namelijk voor de crypto sector in de kijker gespeeld met zijn pro-crypto houding.

Dit weekend was hij zelfs aanwezig op de jaarlijkse Bitcoin Conferentie in Nashville. Trump deed tijdens een speech talloze mooie beloftes aan de Bitcoin sector. Zo zal hij op zijn eerste dag als president Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), ontslaan. Ook beloofde hij geen Bitcoin in handen van de Amerikaanse overheid te verkopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt