Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers op $50.300, aandelen MicroStrategy en miners schieten omhoog

De Bitcoin koers is in de nacht van maandag op dinsdag boven de 50.000 dollar uitgeschoten. Als gevolg daarvan presteren de aandelen van MicroStrategy en Bitcoin miners fantastisch. Over de afgelopen 24 uur is het aandeel van MicroStrategy bijvoorbeeld met 11 procent gestegen en over de laatste zeven dagen zelfs met 33 procent.

Is MicroStrategy beter dan Bitcoin?

Als je naar de rendementen van MicroStrategy kijkt, dan lijkt het soms alsof het beter is om indirect in Bitcoin te investeren. Dat wil zeggen dat het investeren in aan Bitcoin-gerelateerde aandelen een beter rendement oplevert dan een investering in Bitcoin zelf.

Het grote risico is natuurlijk dat partijen als MicroStrategy de boel financieel niet op de rit houden en failliet gaan. Dat is iets wat met Bitcoin niet kan gebeuren. Tegenover dat hogere rendement staat dus wel degelijk een hoger risico.

Tot nu toe doet MicroStrategy het echter fantastisch. Sinds het in augustus 2020 begon met hun Bitcoin-strategy wist het bedrijf al 190.000 Bitcoin te verzamelen. Die Bitcoin kennen op dit moment een waarde van 8,1 miljard dollar.

In januari kocht MicroStrategy er nog 850 Bitcoin bij voor een totaal van 37,2 miljoen dollar. Sinds MicroStrategy is begonnen met investeren in Bitcoin is het aandeel met meer dan 300 procent gegroeid.

Bitcoin miners volgen de Bitcoin koers

De aandelen van Bitcoin miners wisten de recente positieve koersactie van Bitcoin van de digitale munt ook te volgen. Riot Platforms (RIOT), één van de grootste miners van de industrie qua market cap, schoot bijvoorbeeld met 55 procent omhoog over de afgelopen week.

Daarmee presteerde dit aandeel zelfs een stuk beter dan de 13 procent die Bitcoin wist te scoren. Sinds het aandeel van RIOT een dieptepunt van 9,64 dollar noteerde op 19 januari, is de koers van het aandeel zelfs met 70 procent gegroeid.

Marathon Digital, een andere grote Bitcoin miner, wist een rendement van 60 procent te pakken over de afgelopen zeven dagen.

Investeerders die op zoek zijn naar extra rendement en niet bang zijn voor een beetje extra risico kunnen dit soort aandelen gebruiken om de prestaties van hun portfolio te verbeteren.

Het grote nadeel is dat deze aandelen tijdens bearmarkten harder dalen dan Bitcoin en dat er altijd een risico is dat de bedrijven achter de aandelen failliet gaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high