US Holiday
Bitcoin

Bitcoin koers schiet omhoog na nieuwe banen-data uit Amerika

De Bitcoin koers schoot vandaag omhoog en staat zelfs boven de 61 duizend dollar, nadat er vreemde informatie naar buiten kwam over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Wat bleek? Volgens de laatste revisies van het Bureau of Labor Statistics viel de banengroei van maart 2023 tot maart 2024 818.000 stuks lager uit dan verwacht.

Waarom stijgt daardoor de Bitcoin koers?

Dat Bitcoin vandaag omhoog schoot als gevolg van die data is opvallend te noemen. Want op 5 augustus crashte de markt juist als gevolg van de zwakke data van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Nu stijgt de koers. De uitleg daarvoor zou als volgt kunnen zijn: een zwakkere economie betekent dat de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) waarschijnlijk sneller dan verwacht de rente moet verlagen, een soepeler monetair beleid moet voeren en dat is goed voor de Bitcoin koers.

Grappig genoeg zag men dit bij Goldman Sachs en Morgan Stanley al aankomen. Bij Morgan Stanley schatte men de herziening op 600.000 stuks lager, wat een daling van 50.000 stuks per maand zou opleveren van maart tot maart.

Goldman Sachs kwam met een vergelijkbaar verhaal. De voornaamste reden dat de Bitcoin koers hierdoor stijgt, is dat de Federal Reserve in september waarschijnlijk met een renteverlaging van 0,50% moet komen, in plaats van met een verlaging van 0,25%.

Alle ogen op Powell

Voor nu gaan de ogen een paar dagen richting Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

Die kruipt op vrijdag achter het spreekgestoelte tijdens het Jackson Hole symposium in de Verenigde Staten; een evenement georganiseerd door de Amerikaanse centrale bank, waar centrale bankiers van over de hele wereld op afkomen.

Powell gaat komende vrijdag ongetwijfeld ook zijn licht schijnen op de Amerikaanse arbeidsmarkt. Die begint tekenen van zwakte te vertonen, zoals de data van vandaag ook weer laat zien.

Wat dat betreft zal de verwachting alleen maar sterker worden dat zijn centrale bank met meerdere renteverlagingen komt in het verdere verloop van 2024. Dat lijkt nu ook daadwerkelijk nodig om het risico op een recessie in te dammen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Meer risico in de Bitcoin-handel: leverage stijgt naar recordniveau
Experts: Crypto blijft in groeifase ondanks snelle stijging in adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde