Bitcoin etf, Bitcoin amerika
Bitcoin

Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers

De crypto koersen zijn gestegen na de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor april. De Amerikaanse economie vertoont sterkere tekenen van krimp dan door Wall Street-analisten werd verwacht.

Dit voedt de verwachting dat de rentetarieven mogelijk zullen dalen, wat leidt tot optimisme op de aandelen- en cryptomarkten. Als gevolg daarvan is de koers van Bitcoin (BTC) explosief gestegen tot boven de $63.000.

De koers van Bitcoin bereikte tijdelijk een piek van meer dan $64.300, maar is inmiddels iets teruggezakt naar ongeveer $63.500. Ondanks deze lichte daling, is de recente stijging aanzienlijk, aangezien Bitcoin begin mei nog een dieptepunt van onder de $57.000 bereikte.

De huidige prijsstijging heeft Bitcoin terug boven belangrijke psychologische drempels van $60.000 en $62.000 gebracht, wat cruciaal is voor het vinden van steun voor een mogelijke nieuwe stijging.

Economie Amerika zwakt af

De nieuwste economische cijfers uit de Verenigde Staten laten zien dat er in april 175.000 banen zijn toegevoegd, aanzienlijk minder dan de 243.000 banen die analisten hadden verwacht. Dit wijst op een vertraging van de economische groei, aangezien in maart nog 315.000 nieuwe banen werden gecreëerd. Deze afname is een duidelijk signaal dat de Amerikaanse economie aan het afkoelen is.

Werkloosheid groter dan verwacht

De werkloosheid in de Verenigde Staten is eveneens gestegen. Terwijl experts van Wall Street een werkloosheidscijfer van 3,8% verwachtten, kwam dit in april uit op 3,9%. Dit duidt op een grotere verzwakking van de economie dan aanvankelijk gedacht.

Beleggers hopen dat deze economische terugval de Federal Reserve (Fed) zal aanzetten tot een renteverlaging binnen dit jaar. Een dergelijke verlaging zou de kapitaalmarkten, inclusief de cryptomarkt, een impuls kunnen geven. Dit verklaart waarom veel cryptoprijzen recentelijk zo sterk zijn gestegen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten