Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers schommelt wild: Welke richting gaat de koers op?

BTC lijkt momenteel geen duidelijke richting te kiezen. Na een scherpe daling gisteren, waarbij de koers in korte tijd meer dan $3.000 zakte tot een dieptepunt van $56.300, herstelde de Bitcoin (BTC) koers zich vanochtend weer naar ongeveer $58.600. Op dit moment, terwijl ik dit schrijf, is de koers echter weer teruggezakt naar $57.600.

Bitcoin volatiliteit zorgt voor liquidaties

De grote volatiliteit heeft geleid tot aanzienlijke liquidaties op de markt. Deze forse ‘shake-outs’ resulteerden in liquidaties van zowel long- als shortposities. Volgens data van CoinGlass werden in de afgelopen 24 uur ongeveer $75 miljoen aan posities geliquideerd.

De bekende Nederlandse cryptohandelaar Daan Crypto Trades noemde deze gebeurtenis een “sweeping masterclass” en benadrukte dat zowel bulls als bears zware verliezen hebben geleden.

Ondanks het herstel blijven de vooruitzichten voor Bitcoin onzeker. Keith Alan, medeoprichter van het analyseplatform Material Indicators, merkt op dat de markt zich mogelijk voorbereidt op een diepere daling, wat zou kunnen leiden tot een terugval naar de dieptepunten van zes maanden geleden, of zelfs tot een niveau rond de $45.000.

Deze voorspelling sluit aan bij een eerdere analyse van Markus Thielen van 10x Research, die recent een daling naar de lagere $40.000-niveaus voorspelde. Historisch gezien is deze zone een cruciaal ondersteuningsniveau.

Negatieve Funding Rates: Voorbode voor een nieuwe Bitcoin rally?

De korte termijn vooruitzichten voor Bitcoin zijn onzeker en moeilijk te voorspellen, vooral omdat de koers sterk afhankelijk is van externe factoren. Niemand kan met zekerheid zeggen wat de toekomst zal brengen. Toch wijst het on-chain analytics platform CryptoQuant op een opvallende trend in de derivatenmarkten.

De ‘funding rates’ voor Bitcoin posities zijn nu voor de derde opeenvolgende dag negatief. Dit betekent dat shortposities momenteel dominant zijn en dat het aanhouden van deze posities kosten met zich meebrengt.

De laatste keer dat we dergelijke negatieve funding rates zagen, was in oktober 2023. Toen volgde een significante stijging in de Bitcoin koers, die uiteindelijk leidde tot een historische piek van bijna $74.000.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt