Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed

De Bitcoin koers lijkt vandaag opnieuw vast te zitten rond het 19 duizend dollar niveau. De kans is echter vrij groot dat we spoedig meer volatiliteit gaan zien. De Amerikaanse Federal Reserve houdt later vandaag namelijk een spoedvergadering.

Is er volatiliteit op komst?

De afgelopen week verliep eigenlijk vrij stabiel voor de Bitcoin. Op dinsdag piekte de prijs even naar 20.400 dollar, maar vervolgens viel de prijs terug tot een dieptepunt van 18.600 dollar. Vanaf dat moment kalmeerde de markt en handelt de BTC koers al een tijd lang vrij stabiel rond de 19 duizend dollar.

Het weekend verliep dus bijzonder rustig en ook vandaag lijkt er weinig beweging te zitten in de Bitcoin koers. Hier kan echter later vandaag verandering in komen. Dit omdat de Amerikaanse ‘Finanrcial Stability Oversight Council’ een vergadering zal houden die wordt voorgezeten door minister van Financiën Janet Yellen.

“De voorlopige agenda voor de bestuursvergadering omvat een update van medewerkers van de Federal Reserve en de Commodity Futures Trading Commission over financiële stabiliteit en ontwikkelingen op de energiemarkt.” – zo schrijft de Federal Reserve.

Eerder brachten dergelijke bijeenkomsten van de Amerikaanse financiële autoriteiten een verhoogde volatiliteit op de cryptomarkt, en gezien het feit dat de meeting van vandaag een “noodvergadering” is, zou het kunnen betekenen dat er flinke koersschommelingen op komst zijn.

BTC koers 3 oktober
Bitcoin koers opvallend stabiel – Bron: Tradingview

Komt er een grote Bitcoin koersstijging?

Of de Bitcoin koers na de meeting, op de korte termijn, hard zal stijgen of dalen is lastig te voorspellen. Op de lange termijn gloort er echter hoop, zo vertelde de succesvolle zakenman Robert Kiyosaki onlangs. Volgens hem zullen drie investeringen in de komende tijd flink gaan stijgen. Dit zijn zilver, goud en de Bitcoin.

De prijsstijging van deze 3 activa zal volgens hem gaan plaatsvinden als de Amerikaanse Federal Reserve eindelijk zal stoppen met het verhogen van de rente. Als dit gebeurd zal de Bitcoin koers flink omhoog schieten. Het is slechts een kwestie van tijd totdat de prijs van de grootste digitale valuta omhoog zal schieten, zo vertelt hij.

Het hoeft volgens de zakenman ook niet heel erg lang meer te duren voordat de Bitcoin koers zal stijgen. Kiyosaki voorziet een scenario waarin de Federal Reserve in januari 2023 al moet afwijken van de huidige koers en de rente moet verlagen om ellende te voorkomen

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten