Bitcoin (BTC) China
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt fors dankzij nieuwe liquiditeitsinjecties uit China

De Bitcoin koers presteert opvallend goed. De BTC prijs steeg met ruim 3% en test momenteel de grens van $65.000.

De koersstijging volgde op het nieuws dat China van plan is de economie te stimuleren met nieuwe liquiditeitsinjecties. Het land heeft aangekondigd zijn schulden te verhogen om de verzwakte economie te ondersteunen. Hoewel investeerders positief reageerden, blijft er onzekerheid omdat details van het stimuleringspakket nog ontbreken.

Gemengde reacties op Aziatische markten

De Aziatische aandelenmarkten reageerden verdeeld op het nieuws. De Shanghai Composite steeg met 1,6%, terwijl de Hang Seng Index in Hongkong 0,4% daalde. De Japanse Nikkei 225 won 0,57%, voornamelijk door winst in technologieaandelen. In Zuid-Korea en Australië waren er slechts lichte schommelingen.

De stimuleringsmaatregelen van China volgen op een eerdere injectie van $113 miljard door de centrale bank in september om de stagnerende aandelenmarkt te ondersteunen. Daarnaast werden de reservevereisten voor banken verlaagd en de regels voor de aankoop van tweede woningen versoepeld.

Hoewel de Shanghai Composite de afgelopen maand met meer dan 20% is gestegen, blijven Chinese aandelen met een groei van 6,7% op jaarbasis achter bij de Amerikaanse S&P 500, die dit jaar al 34,3% in waarde steeg.

Wereldwijde macro-economische invloeden op de cryptomarkt

Naast de stimuleringsmaatregelen van China spelen ook andere wereldwijde macro-economische ontwikkelingen een rol in het optimisme binnen de cryptomarkt. Zo hebben recente economische cijfers uit de Verenigde Staten bijgedragen aan de positieve vooruitzichten voor Bitcoin. In september steeg de Amerikaanse werkgelegenheid met 254.000 banen, wat aanzienlijk hoger was dan de verwachte 170.000.

Deze sterke arbeidsmarkt heeft echter zorgen doen rijzen dat de Federal Reserve mogelijk minder geneigd zal zijn om de geplande renteverlagingen door te voeren, wat invloed kan hebben op de inflatiedruk. Hoewel de consumentenprijsindex op jaarbasis met 2,4% is gestegen, blijft de inflatie afnemen. Hierdoor verwachten sommige analisten dat de Fed een voorzichtige benadering zal hanteren bij verdere versoepelingen van het monetaire beleid.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

James Howells eist toegang tot vuilnisbelt om harde schijf met 7.500 Bitcoin te vinden
MicroStrategy’s aandeel stijgt sneller dan Bitcoin: Hoe komt dat?
Michael Saylor: “Het enige dat beter is dan Bitcoin, is meer Bitcoin”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk