Amerika, bitcoin
Bitcoin

Bitcoin koers stijgt na slecht nieuws over Amerikaanse economie

Bitcoin is weer terug boven de 17.000 dollar en is samen met de Amerikaanse aandelen begonnen aan een stijging. Die stijging begon nadat het Amerikaanse Labor Department bekendmaakte dat het aantal werkloosheidsclaims in de lift zit. Een mogelijk teken dat de Federal Reserve gas terugneemt wat de renteverhogingen betreft.

Stijging van 2,47 procent

Het gaat voor Bitcoin om een stijging van 2,47 procent. Over de gehele week gemeten mag het daarmee een plus van 1,69 procent opschrijven. De Bitcoin koers staat momenteel op 17.222 dollar. Ethereum doet het vandaag iets beter met een stijging van 4,25 procent, maar voor de afgelopen zeven dagen staat er slechts een plus van 0,51 procent. Wat dat betreft loopt Bitcoin dus weer uit.

BTC 9 dec
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Ook is de market cap van Bitcoin nog ruim tweemaal groter dan die van Ethereum. Ook op Wall Street was het weer even feest, de stijging van het aantal werkloosheidsclaims werd ook daar gevierd met groene cijfers. Een hogere werkloosheid betekent dat mensen minder geld kunnen uitgeven, wat een remmend effect op de inflatie heeft. Dit kan eraan bijdragen dat de inflatie nog sneller afneemt.

Inflatie onder controle

De cijfers van vandaag vormden een klein teken dat de Federal Reserve de inflatie langzaam onder controle krijgt. We kunnen echter niet zeggen dat het momenteel goed gaat met de cryptomarkt. Vorig jaar op dit moment handelde Bitcoin op ongeveer 50.000 dollar per munt, terwijl Ethereum van de hand ging voor 4.431 dollar per stuk.

Het duurt nog wel even voordat we dat niveau weer bereiken, al is de Nederlandse analist PlanB ervan overtuigd dat Bitcoin weer de lucht ingaat. In een podcast met Scott Melker voorspelde PlanB een Bitcoin koers van 100.000 of 1 miljoen dollar. Dat zijn behoorlijke bedragen voor een asset die momenteel krap 17.000 dollar waard is.

Het zou niet verkeerd zijn als we december nog even uitgaan met een knaller en de traditionele kerstrally in ere houden. Dat zou na het pijnlijke 2022 helemaal niet slecht uitkomen. Het wordt hoog tijd voor een paar groene weken, al biedt een inzakkende economie daar weinig hoop toe.

Bitcoin nieuws

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish
Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen