Geldzak, dollar
Bitcoin

Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?

Bitcoin heeft in theorie een gigantisch potentieel als je ervan overtuigd bent dat de digitale munt de potentie heeft om te fungeren als wereldreservemunt. Als je bijvoorbeeld bedenkt dat er wereldwijd 62,5 miljoen miljonairs zijn en dat er slechts 21 miljoen Bitcoin in omloop komen, dan is de potentie meteen duidelijk. Het Ark Invest van Cathie Wood heeft ook grote verwachtingen over de Bitcoin koers.

Koers van 1 tot 1,5 miljoen dollar

Ark Invest verwacht voor het jaar 2030 een Bitcoin koers van 1 tot 1,5 miljoen dollar. Die voorspelling is met name gebaseerd op de instroom van institutioneel geld. Institutionele beleggers zijn de vermogensbeheerders die de grootste potten geld op aarde beheren.

Als die 2,5 tot 6,5 procent van hun portfolio in Bitcoin investeren, dan moet dat volgens Ark Invest genoeg zijn om Bitcoin naar de koers van 1 tot 1,5 miljoen dollar te krijgen.

“Dit zijn de allocaties die ze in het verleden maakten voor opkomende assets als vastgoed in de jaren 70 en kleine bedrijven in de jaren 80 en 90”, aldus Ark Invest CEO Cathie Wood.

De drie voorspellingen van Ark Invest. Bron: Ark Invest

De bovenstaande grafiek laat de drie voorspellingen van Ark Invest voor Bitcoin voor het jaar 2030 zien. In het meest bullish scenario gaan we naar 1,48 miljoen dollar, terwijl we in het meest bearish scenario op 258.500 dollar zitten. Ook dat laatste is wat ons betreft niet verkeerd.

Positief sentiment

Het is op zich niet vreemd dat we juist op dit moment weer dit soort voorspellingen te zien krijgen. Bitcoin doet het momenteel fantastisch op een moment dat het traditionele financiële systeem piept en kraakt.

De wereld krijgt in die zin een stoomcursus Bitcoin en leert dat zijn geld niet veilig is binnen het traditionele banksysteem, terwijl je bij Bitcoin altijd terechtkunt en in principe geen risico loopt dat de asset zomaar verdwijnt.

Het enige risico dat je bij Bitcoin loopt is natuurlijk het koersrisico en die koers kan soms behoorlijk volatiel zijn. Op dit moment is de koers vooral volatiel naar boven, maar er zijn ook maanden geweest in 2022 waarin de koers vooral volatiel naar beneden ging.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?