Bitcoin koers stijgt, bull markt
Nieuws

Bitcoin Koersexplosie Aanstaande? Recordaantal Langetermijnbeleggers Geeft Groen Licht

In de recente dagen is er een opvallende trend zichtbaar in de on-chain data van Glassnode. De hoeveelheid Bitcoin (BTC) in handen van langetermijnhouders bevindt zich momenteel dichtbij historische piekniveaus.

In het algemeen wordt aangenomen dat het langetermijnbehoud, of ‘HODLing’, van Bitcoin een positieve impact heeft op de koers. De recordaantallen Bitcoin in langetermijnwallets voorspellen een mogelijke verdere stijging van de BTC koers.

HODL’ers bezitten bijna 75% van het circulerend aanbod

Langetermijnbeleggers, ook bekend als ‘HODLers’, zijn individuen die hun munten voor een aanzienlijke periode (>1 jaar) vasthouden. Over het algemeen hebben deze beleggers een sterke overtuiging in de waarde van de munt, wat leidt tot een lagere neiging om hun munten te verkopen.

De data van Glassnode, weergegeven in Figuur 1, illustreert de indrukwekkende groei in de hoeveelheid BTC die zich in langetermijnwallets bevindt. Deze hoeveelheid is gestegen tot ongeveer 14,5 miljoen BTC. Met een totaal circulerend aanbod van 19,42 miljoen Bitcoin, is het opmerkelijk dat de HODLers momenteel bijna 75% van het in omloop zijnde aanbod in bezit hebben.

Totale hoeveelheid BTC die lange termijn investeerders bezitten
Figuur 1: Totale hoeveelheid BTC die lange termijn investeerders bezitten

Bitcoin HODL’er record goed voor BTC prijs

Langetermijnbeleggers spelen een cruciale rol in het Bitcoin-netwerk, vooral met betrekking tot prijsontwikkelingen. Aangezien deze investeerders hun munten zelden verhandelen, vermindert het beschikbare aanbod, waardoor nieuwe investeerders doorgaans meer moeten betalen om Bitcoin te kunnen kopen.

De aanzienlijke toename van langetermijnbeleggers lijkt deels te zijn gestimuleerd door de recente bankencrisis in de Verenigde Staten. De ineenstorting van verschillende grote Amerikaanse banken, waaronder de opvallende crash van de Silicon Valley Bank afgelopen maart, leidde tot aanzienlijke onrust in traditionele financiële instellingen. Deze faillissementen wakkerden de vraag naar onafhankelijke financiële activa, zoals Bitcoin, aan. Als gevolg daarvan zagen we een significante stijging in de hoeveelheid BTC in handen van langetermijnbeleggers in de maanden die volgden.

Bovendien lijkt de recente golf van interesse van financiële instellingen om Bitcoin ETF’s te lanceren, de langetermijnvisie op de cryptomunt te versterken.

Mogelijk tijdelijke piek bereikt

In mei van dit jaar ontstond er een flinke piek in de totale hoeveelheid BTC die in handen kwam van lange termijn investeerders, toen vond er een dagelijkse migratie plaats van ruim 250.000 bitcoin per dag. Dit is een duizelingwekkende hoeveelheid met een waarde van $7,5 miljard (uitgaande van de huidige koers). Momenteel neemt deze groei wat af en is de net positie Bitcoin onder lange termijn investeerders vrijwel stabiel. Daarbij lijkt er momenteel een lokale piek gevormd te zijn. 

Conclusie

De recente on-chain data van Glassnode laat een overtuigende trend zien: langetermijnbeleggers of ‘HODLers’ hebben hun bezit van Bitcoin aanzienlijk verhoogd, tot bijna driekwart van het totale circulerende aanbod. Deze groep beleggers, bekend om hun vastberadenheid en vertrouwen in Bitcoin’s potentieel, kan een significant effect hebben op de prijsontwikkeling van de munt.

Recente gebeurtenissen, waaronder de bankencrisis in de VS en een groeiende institutionele interesse in Bitcoin ETF’s, hebben deze toename aangewakkerd. Echter, na een piek in mei lijkt de groei van langetermijnbezit enigszins gestabiliseerd. Hoewel de lokale piek mogelijk bereikt is, blijft de algemene trend sterk: langetermijnbeleggers geloven in Bitcoin en blijven investeren. Deze ontwikkeling is een krachtig signaal voor de potentiële voortzetting van Bitcoin’s prijsstijging.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging