bitcoin etf
Bitcoin

Bitcoin kruipt richting 30.000 dollar dankzij ETF-hoop

De Bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met 3,61 procent opgeklommen naar de koers van 29.289 dollar. Daarmee staat er voor de afgelopen zeven dagen een stijging van 9,01 procent op de borden en dat lijkt allemaal te maken te hebben met de hoop rondom de goedkeuring van de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF.

Zo lijkt het nep-nieuws van Cointelegraph over de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF toch nog ergens goed voor te zijn.

In gesprek met de SEC

Meerdere ETF-aanvragers in de Verenigde Staten zijn momenteel in gesprek met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om hun aanvragen glad te strijken. De afgelopen dagen zijn er dan ook meerdere aangepaste aanvragen ingediend.

Er is ook weer extra druk op de SEC gekomen om een Spot Bitcoin ETF goed te keuren. Ditmaal vanuit het House Financial Services Committee; waar leden de SEC hebben gevraagd om naar de rechters te luisteren en hun pogingen om de Spot Bitcoin ETFs te blokkeren op te geven.

Dat de hoop in de markt op de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF stijgt is niet vreemd. “De SEC ging niet in beroep in de rechtszaak tegen Grayscale en met de naderende deadline van Spot Bitcoin ETF aanvragen als die van BlackRock, stijgt het vertrouwen in de markt omtrent de goedkeuring van een Spot ETF”, aldus Lucy Hu.

“Met de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF en de halving in april 2024, kan de cryptomarkt een gigantische bullrun ontketenen”, zo voegt Hu toe.

De voorpret is groot

De voorpret is in ieder geval groot, gezien de stijgingen die Bitcoin op dit moment al doormaakt. Is dit het moment dat de bulls het positieve momentum weer definitief oppakken en doorzetten?

Dat is te hopen, want de afgelopen maanden was het koersverloop van Bitcoin niet om over naar huis te schrijven. Dat lijkt nu plotseling weer te veranderen.

Ook de XRP koers doet het vandaag verrassend goed en zelfs beter dan Bitcoin. XRP staat vandaag op een plus van 7,09 procent en komt daarmee op een koers van 0,5127 dollar.

Een andere grote winnaar vandaag is Solana dat op een plus van 11,35 procent staat voor de afgelopen 24 uur en de laatste zeven dagen met 23,74 procent is gestegen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%