Bitcoin Nieuws

Bitcoin Lightning Network blijkt 1.000 goedkoper van Visa & MasterCard

Uit recente gegevens van Glassnode blijkt dat het Lightning Network van Bitcoin (BTC) aanzienlijk goedkoper wanneer je dit vergelijkt met oudere ‘traditionele’ betalingsnetwerken.

Gemiddeld tarief van 3.000 Satoshis per 1 BTC

Volgens James Check, de hoofdanalist bij Glassnode, is het gemiddelde tarief voor het verzenden van waarde via het Lightning Network momenteel 3.000 Satoshis per 1 BTC. Dit tarief is gelijk aan $0,84 om $28.800 aan waarde te verzenden, wat overeenkomt met een vergoeding van slechts 0,0029%.

In vergelijking met de tarieven van betalingsverwerkers zoals MasterCard of Visa, is het Lightning Network dus 1.000 keer goedkoper. Dat dit zoveel goedkoper is, werd opgemerkt door de Bitcoin-analist genaamd ‘Dylan LeClair’.

Het Bitcoin Lightning Network

Het Lightning Network is een laag-2-betalingsoplossing die bovenop de grootste cryptocurrency ter wereld is gebouwd. Het werd oorspronkelijk voorgesteld als een manier om Bitcoin als betaalmethode effectief te maken. Recente gegevens laten zien dat het niet alleen snel is, maar ook goedkoop, aangezien het gemiddelde tarief sinds november 2021 gestaag is gedaald.

Traditionele betalingsnetwerken zoals Visa en Mastercard brengen verkopers meestal 2-3% per transactie in rekening, waardoor ze een relatief dure optie zijn voor bedrijven. Bovendien maakt Glassnode’s Check melding van gebruikers die hun eigen nodes beheren en kanalen beheren. Veel Lightning-gebruikers maken gebruik van bewaarwallets zoals Wallet of Satoshi en Alby om microbetalingen te doen op sociale media-apps zoals Nostr.

Lightning_Adresses

Toch blijkt het Lightning Network goed te zijn voor relatief kleinere betalingen. Check zei hierover namelijk als slot het volgende:

Natuurlijk moeten we er ook rekening mee houden dat het typische kanaal kleiner is dan 1 BTC. De mediane kanaalgrootte is 0,02 BTC en het gemiddelde is 0,08 BTC, dus over het algemeen blijft het Lightning Network goed geschikt voor betalingen onder de $1.000.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Hashrate Bitcoin bereikte nieuw record in mei
Benjamin Cowen verwacht diepe correctie voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen