Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’

Volgens de bekende crypto-analist HornHairs staat Bitcoin (BTC) aan de vooravond van een grote beweging, nu de zogenaamde zomerstilte bijna voorbij is.

Met 650 dagen sinds de laatste bodem van de bearmarkt en enkele maanden na de halvering in april, wijzen veel experts erop dat dit moment historisch gezien het startsein kan zijn voor een sterke opwaartse trend in de Bitcoin-koers.

Kunnen we vuurwerk verwachten?

In een recente post op X reflecteert HornHairs op de huidige Bitcoin-cyclus. Hij benadrukt dat Bitcoin deze keer vóór de halvering al nieuwe recordhoogtes bereikte, wat ongekend is in de geschiedenis van de munt.

Gedurende de zes maanden voorafgaand aan maart steeg BTC bijna onafgebroken, terwijl de afgelopen maanden volgens de analist gekenmerkt werden door een gezonde correctie waarbij de niveaus rond de lancering van de BTC ETF opnieuw getest zijn.

Zijn conclusie? De zomerstilte loopt ten einde en de ‘grand finale’ komt eraan. Maar wat betekent deze finale precies? Hoe hoog kan de koers reiken?

Peter Brandt: “Bitcoin naar $150.000 tegen 2025”

Financieel expert Peter Brandt heeft een ambitieuze voorspelling. Hij verwacht dat Bitcoin tegen het einde van 2025 kan stijgen naar maar liefst $150.000.

Korte termijn en huidig sentiment

Hoewel dit een langetermijnprognose is, blijft de korte termijn altijd vatbaar voor volatiliteit. De piek van begin dit jaar, rond de lancering van de BTC ETF’s, kan opnieuw getest worden. Deze ligt net onder de grens van $50.000.

Uit gegevens van Santiment blijkt dat het sentiment onder particuliere investeerders iets verbeterd is na de recente stijging naar $58.000. Wallets met minder dan 1 BTC hebben nu het grootste aandeel van de totale Bitcoin-aanvoer in zeven maanden. Dit kan wijzen op een voorzichtiger aankoopgedrag van kleinere investeerders.

Toch is de vraag hoe grotere investeerders, met mee r dan 100 BTC, zullen reageren. Hun deelname is cruciaal om Bitcoin weer naar recordhoogtes te sturen. Een hernieuwde agressieve accumulatie door deze partijen zou de koers kunnen opstuwen.

Momenteel zweeft de Bitcoin-koers rond de $58.050, wat iets lager is dan gisteren. Dit lichte verlies kwam na het debat tussen Donald Trump en Kamala Harris.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins