Bitcoin koers stijgt
Bitcoin

‘Bitcoin maakt zich op voor stijging van 30 procent’

Altcoin Sherpa zegt dat Bitcoin zich kan opmaken voor een stijging van 30 procent vanaf de huidige koers van ongeveer 28.000 dollar. Met die stijging moet de Bitcoin koers straks uitkomen op ongeveer 36.000 dollar, daar ligt in ieder geval het target van de analist. De analist baseert zich voor deze analyse op de zogenaamde Chicago Mercantile Exchange (CME) gap.

Wat is de CME gap?

De CME gap verwijst naar een fenomeen dat zich voordoet op de Bitcoin futuresmarkt op de Chicago Mercantile Exchange. Het komt voor wanneer de koers van Bitcoin op vrijdagavond (wanneer de CME futuresmarkt sluit) verschilt van de koers op zondagavond (wanneer de markt opnieuw opent).

Dit kan leiden tot een “gap” of een lege ruimte tussen de prijs van de laatste handelsdag op vrijdag en de prijs van de eerste handelsdag op zondag. In de cryptowereld wordt veel belang gehecht aan CME gaps, omdat er vaak worden gespeculeerd dat de koers van Bitcoin deze lege ruimtes zal opvullen.

In dit geval zet Altcoin Sherpa dus in op het vullen van dat gat, wat de koers in potentie naar de 36.000 dollar kan brengen. Sommige beleggers en handelaren gebruiken CME gaps dus als indicatoren voor de richting van de markt en als potentiële niveaus van ondersteuning of weerstand.

Het is wel belangrijk om te vermelden dat de CME gap geen garanties geeft op stijgingen of dalingen. We hebben hier immers niet te maken met exacte wetenschap en er zijn meer factoren die de Bitcoin koers kunnen beïnvloeden.

Solana in de lift?

Vervolgens richt Altcoin Sherpa zich in zijn analyse op Solana, de munt die in de bullrun van 2021 een fantastische periode meemaakte en tot ruim 250 dollar opklom. Inmiddels staat de munt alweer een stuk lager, maar volgens Sherpa komt er binnenkort een bullish periode aan voor Solana.

Op het moment van schrijven handelt Solana op 20,33 dollar. Volgens Altcoin Sherpa is het mogelijk dat de munt opleeft naar 40 dollar, maar is ook een stijging naar slechts 25 dollar niet uit te sluiten voor het project.

Het is volgens hem vooral afwachten wat het uiteindelijk effect van het omvallen van FTX op de munt zal hebben. Wat je wellicht niet weet is dat Sam Bankman-Fried en FTX het project veel steun gaven. Die steun is nu natuurlijk weggevallen.

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?