Crypto miner
Bitcoin, Tesla

Bitcoin miner Marathon Digital verslaat Tesla, Apple en Amazon

Het aandeel van Bitcoin miner Marathon Digital heeft een bijzondere prestatie neergezet waarmee het Tesla, Apple en Amazon achter zich heeft weten te laten. Over de afgelopen 24 uur werden er namelijk meer dan 105 aandelen van Marathon Digital verhandeld, waarmee de Bitcoin miner het meest verhandelde aandeel van de dag werd; met een volume van 327 miljoen dollar.

Bitcoin miners nemen de aandelenbeurs over

Het moge duidelijk zijn dat de koersstijgingen van Bitcoin niet alleen goed zijn voor de digitale munt, maar ook voor de aandelen van Bitcoin-gerelateerde bedrijven.

Naast Marathon Digital zien we in deze lijst ook Bitcoin miners Riot Platforms met een handelsvolume van 42 miljoen dollar op de zesde plaats terugkomen.

Deze opleving van Bitcoin miners komt nadat de industrie een nieuwe push doet om hun operaties uit te breiden in aanloop naar de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs, die mogelijk voor begin januari op het programma staan.

Op 19 december kondigde Marathon Digital nog plannen aan om twee mining-centra te kopen voor 179 miljoen dollar, waarmee ze hun capaciteit met 390 megawatt uitbreiden. Twee weken eerder kocht Riot Platforms voor een bedrag van 291 miljoen dollar aan nieuwe Bitcoin miners.

Aandelen Bitcoin miners schieten door het dak

Waar Bitcoin dit jaar goede prestaties neerzette met een stijging van ongeveer 160 procent, doen de eerdergenoemde miners het een stuk beter. Marathon Digital wist een stijging van 767 procent te boeken en Riot Platforms schoot met 452 procent omhoog.

De grootste beursgenoteerde cryptobeurs ter wereld, Coinbase, steeg met meer dan 450 procent sinds het begin van 2023. Zodoende profiteert de industrie optimaal van de opleving van de Bitcoin koers.

Opvallend is dat veel mensen aan het begin van 2023 nog short zaten op crypto-aandelen, vanwege het omvallen van FTX in november 2022. Dat sentiment is nu echter helemaal verdwenen en de industrie maakt zich op voor een jaar waarin de verwachtingen juist torenhoog zijn.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?