Bitcoin Nieuws

Bitcoin Miners blijven verkopen; wat betekent dit?

Recente on-chain gegevens tonen aan dat Bitcoin (BTC)-miners zijn doorgegaan met het verkopen van hun munten, wat mogelijk een negatieve invloed kan hebben op de prijs van de cryptocurrency.

De Miner Reserve-indicator

Een CryptoQuant-analist merkte op dat er de afgelopen dagen een aanzienlijke druk is uitgeoefend door Bitcoin-miners. De “miner reserve” is een belangrijke indicator die de totale hoeveelheid Bitcoin meet die momenteel wordt vastgehouden in de wallets van alle miners.

Wanneer deze statistiek stijgt, betekent dit dat miners netto munten aan hun crypto-wallet toevoegen, wat een bullish signaal kan zijn voor de waarde van de cryptocurrency, aangezien dit kan wijzen op accumulatie. Aan de andere kant kan een dalende trend in deze indicator bearish zijn, aangezien miners over het algemeen alleen munten opnemen wanneer ze van plan zijn deze te verkopen.

In de context van de huidige discussie is de 14-daagse veranderingssnelheid (ROC) van de Bitcoin-minerreserve een belangrijke statistiek. Deze meet niet alleen de fluctuaties van de indicator, maar ook de richting waarin deze fluctuaties zich bevinden (positief of negatief) en het tempo waarin deze fluctuaties plaatsvinden.

In de afgelopen dagen heeft de 14-daagse ROC van de Bitcoin miner reserve negatieve waarden laten zien, wat betekent dat miners in die periode munten hebben verkocht. Niet zo lang geleden was de indicator echter positief, wat suggereerde dat miners aan het kopen waren. Dit veranderde toen de prijs van Bitcoin onder de $30.000 daalde.

Rond het niveau van $28.000 draaide de indicator naar negatieve waarden, wat impliceert dat miners mogelijk hebben deelgenomen aan de algemene verkoopgolf op de markt. Na de verkoopgolf daalde de prijs van Bitcoin tot een dieptepunt van $26.000, maar deze daling is sindsdien gestopt, wat erop zou kunnen wijzen dat dit niveau de lokale bodem voor de cryptocurrency zou kunnen zijn.

Verkoopdruk afgenomen

De verkoopdruk van miners lijkt de laatste tijd ook afgenomen te zijn, omdat de laatste negatieve piek van de statistiek kleiner was dan de vorige, zoals te zien is in de grafiek. In de afgelopen dag is de prijs van Bitcoin ook gestegen boven het niveau van $27.000, wat erop zou kunnen wijzen dat de markt mogelijk in staat is om de huidige niveaus van verkoopdruk van miners op te vangen.

Een vergelijkbare trend was te zien tijdens de uitverkoop in maart, waarbij de Bitcoin-prijs een bodem bereikte en daarna weer omhoog veerde toen de verkoopdruk van miners afnam.

Het is nu als slot echter nog onduidelijk of miners de komende dagen hun verkopen zullen verminderen, zoals in maart het geval was, of dat ze zullen blijven verkopen, wat mogelijk kan leiden tot meer bearish prijsacties voor de cryptocurrency. Dit is dan ook nog even afwachten.

Bitcoin nieuws

Amerikanen halen in 3 maanden recordbedrag van $472 miljard weg bij banken
Bitcoin-miljonair wordt na vermissing dood gevonden
Bitcoin gedraagt zich weer als de koning in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet