Bitcoin miner, crypto miner, crypto mining
Bitcoin

Bitcoin miners gaven $2,7 miljard uit aan elektriciteit in Amerika in 2024

Amerikaanse Bitcoin miners gaven $2,7 miljard uit aan elektriciteit tijdens de eerste maanden van 2024. “Sinds de start van 2024 consumeerde Bitcoin mining in de Verenigde Staten 20.822,62 GWh aan elektriciteit”, aldus Paul Hoffman van Best Brokers. “Tegen het gemiddelde tarief van $0,1281 per kWh van februari telt dit op tot een uitgave van $2.667.378.196,47.”

Gigantische hoeveelheid elektriciteit

Hoffman legt uit hoeveel elektriciteit dat eigenlijk is. “Deze hoeveelheid energie kan iedere elektrische auto in de Verenigde Staten 87,52 keer opladen of 1.983.107 huishoudens één jaar van energie voorzien, wat ongeveer 1,51% van alle huishoudens vertegenwoordigt.

Wereldwijd zijn er in 2024 116.550 Bitcoin ($8,2 miljard) uit de digitale mijnen getrokken. De Amerikaanse miners waren goed voor 44.102 Bitcoin of ongeveer 37,84% van de wereldwijde productie.

Voor de halving betaalden miners volgens Hoffman $52.144 aan stroom om één Bitcoin te minen. Nu is dat opgelopen tot het ongelooflijke bedrag van $110.503. Dat zou betekenen dat miners op dit moment verlies maken.

Hoffman rekent echter met de gemiddelde commerciële kosten van stroom. Miners zitten uiteraard op strategische plekken, waardoor zij minder betalen voor hun energie en mogelijk nog steeds winst maken.

Bitcoin en duurzame energie

Ondanks het hoge energieverbruik is Bitcoin mining de enige wereldwijde industrie die vooral wordt gedreven door duurzame energie.

In januari onthulde de Bitcoin ESG Forecast dat het netwerk voor 54,5% op duurzame energie draait. Dat betekent een stijging van 3,6% ten opzichte van 2023.

Na het verbod op Bitcoin mining in China en Kazachstan zijn miners vooral naar de groenere energienetten van Noord-Amerika verhuisd.

Op dit moment zijn grofweg 19,5 miljoen van alle 21 miljoen Bitcoin in omloop gebracht door de miners. Wat dat betreft komen er de komende jaren dus nog maar heel weinig Bitcoin op de markt, wat op termijn een positief effect op de koers moet hebben.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen