Bitcoin Nieuws

Bitcoin Mining Council: “59,4 procent van het Bitcoin netwerk draait op duurzame energie”

De Bitcoin Mining Council is een Noord-Amerikaans verbond van miners dat ieder kwartaal rapporteert over hun energieverbruik. Het doel van de gemeenschap, waar miners van over de hele wereld zich bij kunnen aansluiten, is om te laten zien dat Bitcoin mining een extreem groene industrie is.

Duurzame energie en Bitcoin

Op het moment van schrijven zijn de leden van de Bitcoin Mining Council goed voor een hashrate van 105 exahash per seconde. Bij het opstarten van de Bitcoin Mining Council lag de hashrate van de groep nog op 35 exahash per seconde. Met die hashrate van 105 exahash per seconde vertegenwoordigt de Bitcoin Mining Council 45,4 procent van het wereldwijde Bitcoin netwerk.

Een andere leuke statistiek is dat de Bitcoin Mining Council momenteel leden heeft in vijf verschillende continenten. De leden van de Bitcoin Mining Council draaien volgens het laatste rapport voor 67,8 procent op duurzame energie, terwijl het totale Bitcoin netwerk voor 59,4 procent op duurzame energie draait.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Daarmee is de utilisatie van duurzame energie in het wereldwijde Bitcoin netwerk met 3 procent toegenomen. Wil je meer weten over de resultaten van de Bitcoin Mining Council? Kijk dan de bovenstaande YouTube-video, waarin Michael Saylor je in anderhalf uur bijpraat over alle ontwikkelingen op het gebied van energie in de Bitcoin mining industrie.

Bitcoin is veruit de sterkste

Als we Michael Saylor, de voorzitter van de Bitcoin Mining Council, mogen geloven is Bitcoin veruit het sterkste netwerk van de industrie. “Met een hashrate die richting de 267 exahash per seconde gaat, vertegenwoordigt Bitcoin 99 procent van alle crypto-kracht en biedt het 100 keer de veiligheid van alle andere crypto-netwerken bij elkaar”, aldus Michael Saylor over de kracht van Bitcoin.

Ook Ben Gagnon, de Chief Mining Officer van Bitfarms, is optimistisch over de ontwikkeling van de mining-industrie. “Jaar op jaar is de beveiliging van Bitcoin met 73 procent krachtiger geworden en is de efficiëntie van mining met 23 procent toegenomen. Het Bitcoin netwerk is nog nooit sterker geweest dan vandaag”, aldus een jubelende Gagnon.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten