Crypto Mining Closeup
Bitcoin

Bitcoin mining in Texas is ongekend populair – dit is waarom

Nieuwe data leert ons dat de Bitcoin hashrate vanuit het Amerikaanse Texas met 30% is toegenomen het afgelopen jaar. Waarom? Omdat de elektriciteitsprijzen een duikvlucht namen en het dus een stuk goedkoper werd om daar machines te draaien.

Hashrate explodeert in Texas

Pierre Rochard, de vicepresident van Bitcoin miner RiotPlatforms, vertelt op Twitter dat het energieverbruik van de miners met 30% explodeerde in Texas, terwijl de energieprijzen met 80% daalden. Met deze data haalt Rochard uit naar de critici, die zich continu negatief uitlaten over Bitcoin mining in de Verenigde Staten.

Daarmee laat de mining-industrie zien dat ze waardevol zijn voor Texas. Ze bieden hiermee als het ware een minimumprijs voor de energie die in de Amerikaanse staat wordt opgewekt.

Nog opvallende is wellicht de extreme daling van de energieprijs sinds augustus 2023. Dat heeft wellicht te maken met een hittegolf die vorig jaar heerste in de Amerikaanse staat. Daar heeft men in Texas weleens mee te maken, waardoor de energieprijzen in bepaalde periodes flink kunnen fluctueren.

Precies daar speelt Bitcoin dan een belangrijke rol.

Bitcoin speelt belangrijke rol in Texas

Zodra er sprake is van een hittegolf, waardoor het Texaanse energienet overbelast wordt door mensen die hun airconditioners massaal aanzetten, kunnen de Bitcoin miners hun machines uitzetten.

Daar zijn zelfs afspraken over met de Texaanse autoriteiten. Door die afspraken kan het Texaanse energienet goedkoper uitbreiden en zich klaarmaken voor momenten waarop er een significant grotere vraag is naar energie.

Op de momenten waarop die vraag een stuk lager is (en de energieprijzen dus dalen), zien we de Bitcoin miners weer een groter deel van de stroom opkopen. Zonder de Bitcoin miners zou die stroom dus tegen minder geld verkocht worden of zelfs verloren gaan.

Dankzij Bitcoin miners kunnen ze in Texas dus “het energienet stabiliseren”, zoals veel mensen binnen de industrie dat noemen. Wat dat betreft is het altijd weer interessant om dit soort data te zien.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten