Bitcoin (BTC) Mining
Bitcoin

Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar

Afgelopen week brak iemand het nieuws door ruim 3 miljoen dollar te betalen voor een Bitcoin-transactie. De transactie in kwestie werd in een blok verwerkt door AntPool, die de ongelukkige verzender nu aanbieden om de transactiekosten terug te nemen. Het is de bedoeling dat de eigenaar van de transactie zijn identiteit voor 10 november verifieert met de miningpool.

Grootste transactiefee ooit gemeten in Amerikaanse dollars

De transactie in Bitcoin-bloknummer 818.087 betreft de grootste transactiefee ooit gemeten in Amerikaanse dollars voor één transactie. Het onderstaande bericht toont de aankondiging van AntPool over de mogelijkheid voor de gebruiker om zijn of haar Bitcoin terug te krijgen.

Het is de bedoeling dat de persoon in kwestie met Electrum of Bitcoin Core laat zien over de private key te beschikken die gekoppeld is aan het adres dat verantwoordelijk was voor de transactie.

Ergens is het natuurlijk vreemd dat AntPool er niet voor kiest om de Bitcoin meteen terug te sturen naar het adres. Dat is immers ook een mogelijkheid en daarmee zou de gebruiker ook zijn Bitcoin terughebben. Dan weet je ook vrijwel zeker dat de gebruiker in kwestie weer de beschikking over de Bitcoin krijgt.

We zien het steeds vaker

Dit was overigens niet de eerste keer dat we een gigantische blunder zagen met transactiekosten op de blockchain van Bitcoin. In september schoot Paxos ook een transactie in waarbij het 20 Bitcoin als fee betaalde.

Op dat moment bevestigde een woordvoerder van Paxos de fout, die vervolgens werd hersteld door de miner in kwestie.

Niet iedereen is het ermee eens dat dit soort fouten moeten worden hersteld. Cosmos-ontwikkelaar “chjango.cosmos” suggereerde bijvoorbeeld dat een 50/50 split tussen Paxos en de miners het beste zou zijn om deze situatie op te lossen.

Het lijkt mij echter dat mensen zelf de keuze moeten houden om te doen wat eerlijk voelt. In dit geval lijkt AntPool er geen probleem mee te hebben om alle Bitcoin terug te geven, wat ook een hele mooie oplossing is.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

BlackRock ziet Bitcoin als wereldwijd monetair alternatief
Benjamin Cowen voorspelt 32% daling van Bitcoin: BTC-koers kan zakken naar $42.000
Standard Chartered: Bitcoin koers onder $60.000 biedt geweldige koopkans
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem