Bitcoin

Bitcoin naar $30k? – Dit is waar je op moet letten nu 2020 eindigt

Het is een geweldige kerst geweest voor Bitcoin investeerders. De prijs steeg zelfs even tot boven de $28.000. Dit ondanks dat er steeds meer waarschuwingen komen dat BTC in het vizier staat van toezichthouders in 2021.


Goud stijgt sinds Trump stimulus bevestigt

Er is deze week een nachtmerrie bespaard gebleven voor de cryptomarkt. Donald Trump stemde er namelijk mee in om de stimuleringswet voor het coronavirus van $900 miljard van het Congres te ondertekenen. Het pakket voegt een groot bedrag aan schulden toe aan de bestaande berg van de Federal Reserve. Het omvat verschillende voordelen voor bedrijven, maar biedt de Amerikanen niet hetzelfde niveau van directe financiële steun als in maart.

Trump zei dat het lage directe eenmalige bedrag van de tweede stimulus van $600, tegenover $1.200 van de vorige keer, betekende dat hij het niet kon vergoelijken, maar veranderde vervolgens van gedachten en keurde het toch goed. De markten zijn dus positief aan een nieuwe week begonnen. Er zijn lichte winsten op de S&P 500-futures voorafgaand aan de opening van Wall St.

Tegelijkertijd stijgt de goud prijs ook weer. Gegevens tonen aan dat het edelmetaal nu op schema ligt voor de grootste 1-jarige winst in tien jaar. Ten opzichte van eind november is de goud prijs met $111, of 6,25% gestegen.


Er komt regelgeving voor Bitcoin

Na een mooie kerst, zal Bitcoin binnenkort de realiteit onder ogen moeten. Er zal namelijk regelgeving komen voor de digitale munt, waarschuwen bronnen.

Met een maximale maandelijkse winst van 55%, staat Bitcoin nu stevig op de radar van de toezichthouders naarmate de aantrekkingskracht ervan toeneemt. Dit betekent dat er waarschijnlijk strenge regels aankomen en dat kan betekenen dat BTC een moeilijk jaar tegemoet gaat.

De vertrekkende Minister van Financiën Steven Mnuchin heeft zijn stempel gedrukt met een poging om nieuwe wetten over non-custodial wallets te maken. Zijn vervanger, Janet Yellen, is echter nauwelijks een verbetering. “Over het algemeen denk ik dat we uitdagingen hebben gehad met de Dems. Ze geven de voorkeur aan meer regelgeving en meer toezicht”, vertelde Meltem Demirors, chief strategy officer bij CoinShares.

“Ik maak me een beetje zorgen over de richting waarin trending dingen gaan.”

Zoals altijd in de VS kan elke aanval worden getemperd door de aanwezigheid van cryptovoorstanders elders. De nieuwe voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), Elad Roisman, wordt als een fan beschouwd.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Analist: Daling BTC prijs op $28.400 is gezond

Na het bereiken van recordhoogtes van $28.400 op zondag, zag Bitcoin een terugval die velen al hadden verwacht. Veel analisten bestempelen de koersdaling van deze week dan ook als ‘gezond’. De prijs kan niet alleen maar parabolisch stijgen. We kunnen nu verwachten dat BTC een tijdje zal consolideren.

Een consolidatie periode zou ervoor kunnen zorgen dat de altcoins ruimte krijgen om te stijgen. Er beginnen tekenen te verschijnen dat er een altseason aan zit te komen. Nadat Bitcoin de run heeft voltooid, zal het geld naar large caps stromen. En daarna richting midcaps en smallcaps.


Record Bitcoin futures gap

Bitcoin kampt met de grootste ‘gap’ ooit die deze week op de futuresmarkten is verschenen. Gegevens van de futures van CME Group laten zien dat de handel op vrijdag eindigde op ongeveer $23.825. Maandag begon met een dieptepunt van $26.500 vanaf de openingsniveaus. Dat is het grootste verschil ooit in een weekend.

Deze zogenaamde “gaps” in de futures verwijzen naar de leegte tussen de handelssessies op vrijdag en maandag. De spotprijs van BTC heeft de gewoonte om later terug te keren om ze te “vullen”.

In de afgelopen weken is deze trend echter verzwakt, met resterende gaps tussen $16.900 en $19.500, die slechts gedeeltelijk zijn opgevuld. Dit heeft op zijn beurt aanleiding gegeven tot theorieën onder analisten. Zij verwachten dat Bitcoin nog steeds naar beneden zou kunnen gaan. Bitcoin zou niveaus van minder dan $20.000 net lang genoeg te bezoeken om voor zijn onafgemaakte zaken te zorgen.

Mocht dat niet gebeuren, dan zullen analisten in plaats daarvan het verlies moeten accepteren van wat ooit een solide indicator was van het Bitcoin-prijstraject op de korte termijn.

CME Bitcoin-futures-grafiek met gap – Bron: TradingView

Stock-to-flow voorspelt het hoogtepunt

Wat betreft het prijstraject: de laatste actie zet Bitcoin op gespannen voet met een van zijn bekendste en meest betrouwbare prijsmodellen: stock-to-flow. Vorige week was het gestegen om precies te voldoen aan de eisen van het model. Met name de terugkeer van zondag naar het midden van $26.000 was belangrijk.

“De prijs van Bitcoin blijft de voorspelde waarde van het stock-to-flow-model met verbazingwekkende precisie volgen”.

Bitcoin stock-to-flow grafiek. Bron: Digitalik

In de toekomst vragen de verschillende incarnaties van het model prijsniveaus tussen de $100.000 en $576.000 tussen nu en het einde van de huidige halveringscyclus in 2024.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving