BTC NFT
Bitcoin, NFT

Bitcoin NFT’s bereiken nieuwe mijlpaal

Ondanks een daling van ongeveer 54% in de totale NFT-verkoop in mei, hebben digitale verzamelobjecten op het Bitcoin-netwerk een nieuwe mijlpaal bereikt.

Meer dan $4 Miljard aan All-Time Verkoopvolume

Op 4 juni meldde NFT-datatracker CryptoSlam dat NFT’s op de Bitcoin-blockchain een totaal all-time verkoopvolume van meer dan $4 miljard, of circa €3,68 miljard, hadden bereikt. Dit cijfer combineert de reguliere NFT-verkopen, die $3,97 miljard bedroegen, met de zogenoemde “wash-verkopen” ter waarde van $82 miljoen.

In de afgelopen 30 dagen registreerden op Bitcoin gebaseerde NFT’s een verkoopvolume van $171 miljoen, waarmee ze de eerste plaats innamen in termen van verkoopvolume per blockchain. Ethereum volgde met $159 miljoen en Solana registreerde $90 miljoen in dezelfde periode.

Bitcoin NFT’s Leiden de Hitlijsten

Alhoewel op Bitcoin gebaseerde NFT’s de hitlijsten aanvoeren in 30-daagse verkoopvolumes, staat het netwerk slechts op de vierde plaats in termen van totale all-time verkopen. Het volgt de Ronin-blockchain, die een top 3-positie heeft met $4,2 miljard aan all-time verkopen.

Solana-gebaseerde NFT’s staan op de tweede plaats met een record van $5,5 miljard aan totale verkopen. Ondertussen behoudt het Ethereum-netwerk de eerste plaats met maar liefst $43,8 miljard aan geregistreerde verkopen.

De bredere NFT-markt zag ook een daling in verkoopvolumes in mei. Op 31 mei meldde CryptoSlam een daling van 54% in het maandelijkse NFT-verkoopvolume vergeleken met april. In april werden meer dan $1 miljard aan NFT’s verkocht, terwijl mei een volume van $624 miljoen registreerde.

Deze daling in verkoopvolume beïnvloedde ook op Bitcoin gebaseerde verzamelobjecten. De gegevens toonden een daling van 68% in verkopen van Bitcoin NFT’s in mei.

Record in Transactiewaarde op het Bitcoin-netwerk

Naast de nieuwe mijlpaal voor verkopen, zag het Bitcoin-netwerk ook een nieuw record in transactiewaarde. Op 28 mei bereikten Bitcoin-transacties een geschatte waarde van meer dan $25 miljard, het hoogste in het afgelopen jaar.

Volgens Bitcoin-explorer Blockchain.com verplaatsten Bitcoin-houders op 28 mei ongeveer 367.000 BTC op de blockchain. Destijds schommelde de prijs van Bitcoin rond de $69.000, wat resulteerde in transacties ter waarde van $25,5 miljard.

NFT nieuws

Bitcoin stijgt in ranglijst van NFT-verkoop en passeert Ronin-blockchain
Zuid-Koreaanse financiële waakhond introduceert nieuwe NFT-richtlijnen
Drie Britten aangeklaagd voor NFT-fraude in de Verenigde Staten
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen