Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin omlaag met $1.000, wat kunnen we verwachten?

Vandaag, toen de sluitingsklok luidde op Wall Street, daalde de prijs van Bitcoin scherp terug tot onder de $6.000. Dit terwijl er gisteren nog een hoogtepunt van $6.900 werd behaald. De daling van bijna $1.000 is een tegenvaller, maar het lijkt erop dat handelaren de daling zien als een goede kans om nog goedkoop BTC in te slaan.


Wat zegt de Bitcoin grafiek?

De Bitcoin koers is deze ochtend alweer wat gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $6.020. Na een geweldig herstel van 82% die deze week plaatsvond, van $3.750 naar $6.900, was een kleine terugval wel te verwachten. Het lijkt erop dat BTC ondersteuning heeft weten te vinden rond de $5.700 en nu weer omhoog kan kijken.

Ondanks de koersdaling van $1.000 blijft de RSI in een opwaartse trend. De MACD begint naar beneden te buigen vanuit het overbought gebied, maar het koopvolume is vergelijkbaar met het verkoopvolume dat aan de terugval voorafging.

Als de koers vandaag weer tot boven de $6.400 stijgt zou dit een teken van sterkte te zijn. Vanuit hier kan de BTC koers mogelijk doorstijgen tot $7.200. Wel is het belangrijk om het handelsvolume in de gaten te houden.

Ondanks het herstel is het dus mogelijk dat we vandaag verder terugzakken. Als de koers vandaag verder daalt vinden we waarschijnlijk ondersteuning rond de $5.500. Toch lijkt de kans op een verder herstel richting de $6.400 logischer.

 

Bitcoin nieuws

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom