Bitcoin Nieuws

Bitcoin ondergaat langste periode van accumulatie sinds mei

Als we de berichtgeving van on-chain analysebedrijf Santiment mogen geloven, dan ondergaat Bitcoin momenteel de langste periode van accumulatie sinds mei. Volgens Santiment hebben adressen met 100 tot 10.000 Bitcoin sinds 27 september 46.173 Bitcoin toegevoegd.

De accumulatie is volop gaande

Dat wijst erop dat veel investeerders, met name de wat grotere jongens met 100 tot 10.000 Bitcoin, geloven in een redelijk snel herstel. Dat blijkt wel uit het feit dat zij afgelopen week alleen al bijna 50.000 Bitcoin hebben opgekocht. Zoiets doe je natuurlijk niet als je verwacht dat we een nog diepere bodem gaan opzoeken. Verder constateert Santiment dat er een daling gaande is onder de Tether USD (USDT) whales die zich vertaalt in een stijging van de Bitcoin whales.

“Bitcoin whales laten duidelijke tekenen van accumulatie zien, wat een zeldzaamheid is voor 2022”, zo schrijft Santiment. Dat die uitspraak klopt weten we allemaal, want het koersverloop van Bitcoin in 2022 liegt er niet om. Tot nu toe is de grootste crypto van de markt ruim 50 procent van zijn koerswaarde verloren in 2022 en het einde is nog niet in zicht. De bodem misschien wel, zo blijkt uit het gedrag van de whales.

Actieve whales zijn goed teken

Over het algemeen is het een goed teken als de grote jongens zich beginnen te roeren. We zien nu duidelijk dat de whales hun stablecoins langzaam maar zeker inwisselen voor Bitcoin. Daarmee bereiden zij zich voor op een mogelijk koerswijziging van de Federal Reserve of de ontkoppeling van Bitcoin met de traditionele financiële markten. Allebei die gebeurtenissen hebben de potentie om een nieuwe bullmarkt te starten.

Overigens zijn niet alle whales bullish, zo blijkt wel uit een Whale Alert die er eerder uitging. In die Whale Alert valt te lezen dat er 15.000 Bitcoin richting Huobi Global gestuurd zijn in drie verschillende transacties van 5.000 Bitcoin per stuk. De kans is groot dat het om een verkoop gaat en dat het buskruit van de bears dus nog niet compleet verschoten is.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten