Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen

Vandaag wordt verwacht dat de Amerikaanse Federal Reserve eindelijk de rentetarieven zal verlagen. Volgens een rapport van Capriole Investments, gepubliceerd op 17 september, kan dit een flinke impuls geven aan de koers van Bitcoin (BTC). De verwachtingen zijn dat de weg naar een waarde van $64.000 voor Bitcoin nu open ligt.

Federal Reserve helpt Bitcoin in het zadel

Charles Edwards, oprichter van Capriole, verwacht dat Bitcoin aanzienlijk zal profiteren van de macro-economische veranderingen die in het vierde kwartaal worden verwacht. Volgens hem is dit historisch gezien de beste periode voor de cryptomarkt. Hoewel de BTC/USD-koers de afgelopen maand weinig beweging liet zien, ziet Edwards mogelijkheden voor een nieuwe bullmarkt zodra de Federal Reserve de rente verlaagt.

In het rapport wordt uitgelegd dat de Fed aan het begin staat van een nieuwe fase in haar rentebeleid. Sinds eind 2021 zijn de rentetarieven fors gestegen van 0% naar 5,5%, zonder significante veranderingen sindsdien.

“Dit vijandige regime viel samen met de crash van Bitcoin van $60.000 naar $15.000. Nu staan we aan de vooravond van een ommekeer naar een veel gunstiger klimaat.”

Edwards stelt dat de weg voor Bitcoin open ligt, zolang er geen onverwachte negatieve gebeurtenissen plaatsvinden. Hij richt zich op de bovenkant van de huidige koersrange van Bitcoin, met een potentieel doel van $70.000.

“Hoewel de markt er momenteel niet sterk uitziet, met een neerwaartse trend van lagere pieken en dalen, houdt de wekelijkse steun bij $58.000 goed stand. Een wekelijkse sluiting boven $64.000 zou de neerwaartse trend van de afgelopen zeven maanden doorbreken en de weg vrijmaken naar $70.000 of zelfs hoger. Toch blijft het technische plaatje gemengd, en mogelijk bearish, totdat de weerstand rond $60.000 wordt doorbroken.”

Bearish on-chain data geeft een vertekend beeld

Het rapport weerlegt ook zorgen over bearish signalen vanuit on-chain data. Edwards stelt dat factoren zoals de introductie van Bitcoin-ETF’s en recente Mt. Gox-uitbetalingen deze statistieken hebben vertekend, wat heeft geleid tot een overschatting van de verkoopdruk door langetermijnhouders. Volgens hem zijn veel on-chain gegevens voor 2024 hierdoor onbetrouwbaar.

Ondanks deze vertekende data blijft Edwards optimistisch over de toekomst van Bitcoin, vooral nu het vierde kwartaal nadert. “We bevinden ons in een periode waarin Bitcoin historisch gezien goed presteert, en de omstandigheden zijn gunstig,” concludeert hij.

Vanavond om 8 uur Nederlandse tijd wordt het rentebesluit van de Federal Reserve bekendgemaakt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins