Bitcoin

Bitcoin prijs consolideert – Stablecoins steeds populairder

De Bitcoin prijs is vandaag iets gedaald, maar blijft nog steeds in haar ‘saaie’ consolidatiefase. Twitter gebruikers beginnen BTC nu zelfs voor de grap een stablecoin te noemen.


Bitcoin stabiel ondanks twitter-hack

Dat Bitcoin in een consolidatiefase is beland weten we nu allemaal wel. Toch is het verrassend om te zien dat Bitcoin zo stabiel verhandelt vertelt onderzoeksbureau Messari. Zeker gezien alle ontwikkelingen in de cryptowereld.

De Bitcoin koers is vandaag gedaald met ongeveer 1,3% tot een prijs van $9.100. Dat betekent dat de prijs vrij stabiel is gebleven, ondanks de enorme twitter-hack die plaats heeft gevonden. De twitter accounts van bekende personen als Elon Musk, Barack Obama en Bill Gates werden gehackt en riepen mensen op BTC-tokens te versturen naar bepaalde BTC-adressen.

Je zou dus verwachten dat deze enorme hack Bitcoin in een negatief daglicht heeft gesteld, maar dat lijkt allemaal wel mee te vallen.

“Zelfs als er een klein percentage van de Bitcoins wordt gebruikt voor illegale activiteiten, begrijpen beleggers dat dit niet anders is dan contant geld, behalve dat digitale valuta’s veel traceerbaarder zijn”, vertelde Joe DiPasquale, CEO van BitBull Capital, aan Coindesk.

Bitcoin verhandelt al 3 weken lang zeer stabiel – Bron: Tradingview

Stablecoins worden steeds groter

De Bitcoin is oorspronkelijk ontworpen door Satoshi Nakamoto als een betaalmethode. Een versie van elektronisch geld waarmee online betalingen rechtstreeks van de ene naar de andere partij kunnen worden verzonden.

Echter, het lijkt er op dat de Bitcoin niet echt gebruikt wordt voor betalingen. Een nieuw rapport suggereert dan ook dat een andere soort cryptomunt de oorspronkelijke functie van BTC over kan nemen. Zogenaamde stablecoins, zoals Tether, zijn volgens het rapport een betere manier om betalingen mee uit te voeren. Stablecoins, zijn ongeveer vijf jaar geleden uitgevonden en zijn de afgelopen jaren snel gegroeid.

Crypto handelaren gebruiken ze om geld tussen exchanges te verplaatsen en contant geld aan de zijlijn te parkeren. Echter, sinds kort kunnen meer mensen stablecoins gebruiken om daadwerkelijk betalingen mee uit te voeren, vertelt een rapport dat is gepubliceerd door Bitstamp en Coin Metrics.

De analisten merkten op dat de dagelijkse overdrachtswaarde van stablecoins onlangs gestegen is tot meer dan $2 miljard. Dit terwijl dat van de Bitcoin is gedaald tot net onder $2 miljard. Wereldwijde overmakingen en grensoverschrijdende betalingen zijn een perfecte use-case voor stablecoins gezien hun gemakkelijke internationale overboeking”, schreven de onderzoekers.

Stablecoins worden steeds meer gebruikt – Bron: Coinmetrics

De plotselinge populariteit van stablecoins kan vragen oproepen over het nut van de Bitcoin. Echter hoeft het geen probleem te zijn. De waardepropositie van BTC is in de loop van de jaren gewoon veranderd. Investeerders kopen de munt omdat ze het zien als een waardeopslag, vergelijkbaar met goud. Daarnaast is Bitcoin nog steeds het veiligste blockchain netwerk ter wereld. Het beperkte aanbod van BTC maakt het daarnaast een perfecte afdekking tegen inflatie.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering