Bitcoin

Bitcoin prijs Crasht opnieuw – waar ligt ondersteuning?

Bitcoin is er vannacht niet in geslaagd om boven de $50.000 te blijven en heeft sindsdien opnieuw een grote crash meegemaakt. De koers daalde zojuist zelfs tot onder de $45.000 en ook bijna alle altcoins zien hun koers met meer dan 12% dalen. In dit artikel beschrijven we op welke niveaus BTC steun kan vinden.


Bitcoin koers daalt met $7000

Na een aantal pijnlijke dagen, waarin de BTC prijs kelderde van $58.300 naar $45.000, leek gisteren enigszins optimistisch voor de cryptomunt. Bitcoin won het $50.000 terug en steeg zelfs even tot een hoogtepunt van ongeveer $52.000.

De winst was echter van korte duur, omdat de grote verkoopdruk aan blijft houden waardoor de koers weer naar beneden begon te zakken. In de daaropvolgende uren begon de Bitcoin koers weer hard te crashen. Het bereikte zojuist zelfs een dieptepunt van $44.100. Met andere woorden, de cryptocurrency verloor bijna $7.000 aan waarde in minder dan 24 uur.

BTC koers daalt tot $44.1k – Bron: Tradingview

Waar ligt ondersteuning?

In een eerder bericht gaven we al aan dat er eigenlijk één heel belangrijk niveau is voor Bitcoin om ondersteuning te vinden. Dat is de $42.000 ondersteuning. Dit ondersteuningsgebied van de $42.000 is een sleutelniveau. Dit omdat het de top van de vorige rally markeert. Op 8 januari piekte de prijs van de Bitcoin op $42.085 en zag daarna een steile correctie.

De kans is dus vrij groot dat de BTC koers hier niet zomaar doorheen zakt. Het niveau zal namelijk met man en macht verdedigd worden door de bulls. Veel traders zien het $41k – $42k niveau dan ook als een prachtig moment om in te stappen. Echter, als de koers wel onder dit niveau zakt lijkt een grote sell-off richting de $38k een logisch gevolg.

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?